left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Flere tomme kontorer i Hovedstaden

Det sidste halve år har både København og omegnen fået flere udbudte kontorlokaler, viser tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk

Del artiklen på

Trods det efterhånden langvarige opsving er udbuddet af ledige kontorlokaler i Storkøbenhavn på to kvartaler steget med over 43.000 m2 - et areal svarende til godt seks fodboldbaner. Det viser nye tal fra Ejendomstorvet.dk.

- Siden tredje kvartal af 2018 er andelen af udbudte lokaler steget fra 5,6 til 6,0 % i København by, altså selve København, Frederiksberg og Amager. I omegnen - Vestegnen og en håndfuld kommuner nord og nordvest for hovedstaden - er udbuddet øget fra 10,0 til 10,6 %. Udviklingen virker måske ikke så voldsom, men tilsammen har Storkøbenhavn 40 % af landets kontorarealer og en væsentlig større andel af værdien, så stigningen har stor betydning for pensionskasser og andre investorer, siger analytiker Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.dk.
 
Udbuddet vil stige mærkbart
På landsplan er godt 3600 kontorlokaler udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk lige nu - heraf lige knap 1400 i København by og Københavns omegn. Ikke overraskende er der flest i Københavns kommune med 609, derefter følger Albertslund med 112, Brøndby med 81, Ballerup med 77 og Høje-Taastrup med 76.

- En del virksomheder flytter til mere moderne, arealeffektive lokaler og har derfor ikke brug for så store arealer som før. Vi ser også en tendens til, at let adgang til offentlig transport betyder mere - f.eks. er det lidt sværere at leje ud på Tuborg Havn end på Nordhavn. Markedet er stabilt, og vi venter ikke større bevægelser i tomgangen på kort sigt, men fra 2021 og 2022 stiger udbuddet mærkbart med åbningen af bl.a. KLP's nye kontorhus i Ørestad og Danske Bank-komplekset på Postgrunden, siger adm. direktør og partner i erhvervsmægleren Colliers International, Peter Winther.

Stærkeste efterspørgsel i 20 år
Lintrup & Norgart, som dækker hovedstadsregionen, ser øget investeringslyst hos udlejerne:

- Mange udlejere er blevet ekstremt dygtige til at optimere deres kontorejendomme, når en større lejer siger op. Ofte bliver en større transformation sat i gang, og det kan betyde en længere periode uden lejere, og når nye virksomheder rykker ind, kan deres arealbehov været halveret i totalrenoverede og effektive kontorbygninger med diverse fællesfaciliteter. Efterspørgslen efter attraktive og velbeliggende kontorlokaler har i mine 20 år i branchen aldrig været så stærk, og i sidste kvartal af 2018 udlejede vi rekordmange kvadratmeter i Storkøbenhavn, så jeg forventer en nedadgående trend i tomgangen i de næste kvartalers tal fra Ejendomstorvet.dk,
siger partner Jesper Norgart.

København by har knap 5,9 millioner m2 kontorer og Københavns omegn små 3,8 mio. m2 - på landsplan er tallet næsten 24 mio. m2.

-kj

Læs mere om Byggeri

23/4 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder