Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Folkefest når nyt rådhus og bycenter åbnerDet nye bycenter og rådhus er en investering i udviklingen af både bosætningen, handels- og bylivet - og vi skal naturligvis fejre åbningen sammen med hele kommunen, lyder det fra borgmesteren

Folkefest når nyt rådhus og bycenter åbner

Når Middelfart Kommune i uge 35 klæder sig på til fest under Trekantens Festuge, så sker det samtidig med at Nytorv åbner med nyt bycenter og rådhus

Del artiklen på

Trekantområdets Festuge kulminerer traditionen tro i Middelfart med Festlig Fredag den 1. september, hvor alle byens butikker holder længe åbent og en hver plads er fyldt op med kulturtilbud for store og små.

I år udvider samarbejdspartnerne bag Nytorv - nyt bycenter og rådhus festen med et særligt åbningsprogram på Nytorv skabt i et samarbejde med lokale frivillige ildsjæle.

- Det nye bycenter og rådhus er en investering i udviklingen af både bosætningen, handels- og bylivet i Middelfart Kommune - og vi skal naturligvis fejre åbningen sammen med hele kommunen til Festlig Fredag. En begivenhed, hvor jeg glæder mig til at byde velkommen til Middelfart og indenfor i de fantastiske nye rammer på Nytorv, siger borgmester Steen Dahlstrøm.

Kendte træder op
Han fortæller videre at Nytorv bliver indviet sammen med forenings-, handels og kulturlivet i en god cocktail af kendte navne som Duné, Nikolaj Kirk og JR Bigband med Benjamin Koppel mfl. og håndplukkede lokale talenter.

Stor fest med lokal forankring
Programmet, som også rummer alt fra folkedans, til strikkecafé, sushi-skole for børn, forrygende argentinsk tango, og koncerter med bl.a. Danmarks folk-diva nr. 1 Helene Blum og Harald Haugaards virtuose violin samt lokale kor, er skabt i samarbejde med lokale ildsjæle.

Heine Kristensen - til daglig medlem af musikforeningen GUFs bestyrelse, fortæller om den samskabende proces bag arrangementet:

- I musikforeningen GUF syntes vi, at det kunne være spændende at involvere alle de lokale foreninger, der er i Middelfart Kommune i et arrangement i forbindelse med åbningen af Nytorv og Rådhuset. Det har været dejligt at se så mange forskellige foreninger, der gerne har villet bidrage til, at det her bliver et torv, bycenter og rådhus for hele kommunen, og derfor gerne vil vi være med til at lave et brag af en åbningsfest, som hele kommunen kan være stolte af.

Åbningsdagen byder naturligvis også på rundvisninger på rådhuset ligesom de nye butikker og cafeen på Nytorv slår dørene op. Kl. 15.30 er der fremvisning af kunstværket Hvalens Hjerte i rådhusets foyer af kunster Kirstine Roepstorff, som netop har repræsenteret Danmark ved biennalen i Venedig.

-jhn

Fakta om byggeriet:
Middelfart Kommune finansierer byggeriet af rådhuset. De 40 lejligheder opføres af Middelfart Bycenter A/S, som de to lokale forretningsmænd Torben Østergaard-Nielsen, der er indehaver af USTC-koncernen, og Bent Jensen, der ejer T. Hansen, står bag sammen med hovedentreprenøren 5E Byg. Bygherren på butiksarealet er Kulturøens Bycenter A/S, der er dannet af Kvickly Middelfart og Middelfart Sparekasse. Byggeriet er tegnet af Henning Larsen Architects A/S

Nytorv vil i alt rumme 9000 kvadratmeter rådhus, 6400 kvadratmeter boliger og 3600 kvadratmeter butikker. Lejerne bliver H&M, Bestseller, Pigernes og cafékæden Mauritz. Hertil kommer cirka 2000 kvadratmeter kælder og parkering - 21.000 kvadratmeter i alt. Rådhuset åbner for borgerbetjening den 15. august 2017.

Se det fulde program for hele Festlig Fredag og den øvrige festuge her: http://www.trekantfest.dk/


Læs mere om Byggeri

16/6 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder