Aktuelle nyheder - Byggeri

Forbrugerne kan godt slække lidt på den økonomiske håndbremse

Forbrugerne kan godt slække lidt på den økonomiske håndbremse

De månedlige forbrugerforventninger fra Danmarks Statistik viser for juni et nettotal for den sammensatte forbrugertillidsindikator på +5,8. Det er lidt højere end de seneste seks måneders gennemsnit på +4,4.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

I følge cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg har forbrugerne stadig ’trukket håndbremsen’, selv om der ellers er god grund til at være økonomisk optimist:

- Vi har den højeste beskæftigelse nogensinde, og de rekordlave renter har sat gang i en ny lånekonverteringsbølge. Og man ser typisk, at boligejerne i forbindelse med lånekonverteringer trækker lidt flere penge ud til blandt andet boligrenoveringer. Det er nogle af de forhold, der smitter positivt af i bedømmelsen af familiernes egen økonomi, siger Bo Sandberg.

Usikkert baggrundstæppe
Til gengæld er der et lille dyk i, hvordan forbrugerne bedømmer Danmarks økonomi om et år - og det er formentlig det usikre internationale baggrundstæppe, der spiller ind her:

- Endelig er der tilsyneladende strukturelt en negativ bedømmelse af, om det er fordelagtigt at investere i større forbrugsgoder. Denne indikator har været negativ de seneste mindst fem år. Det kan meget vel udtrykke en trend i retning af mere genbrug, fokus på klima og ressourceforbrug, så efterspørgslen flyttes fra materielle goder til oplevelser, siger cheføkonomen.

Han efterlyser klarhed i forhold til, om Danmarks Statistiks spørgeskema tager højde for dette skift i adfærd, der formentlig er kommet for at blive – og dermed reelt undervurderer forbrugernes optimisme.

Læs mere om Byggeri

20/6 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.