left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Fremtidsudsigterne er lidt mere brogede for byggeriet

Fremtidsudsigterne er lidt mere brogede for byggeriet

Efter fem år med en årlig jobvækst på 3-4 procent, forventer Dansk Byggeri en mere moderat jobvækst på 1,7 procent i byggeriet i 2019.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Det går fortsat godt for beskæftigelsen i Danmark. Danmarks Statistiks sæsonkorrigerede lønmodtagerbeskæftigelse for februar gav ny beskæftigelsesrekord med en yderst beskeden jobfremgang på 200 lønmodtagere set i forhold til januar.

Ifølge Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg skal den flade jobskabelse på 200 i februar ses i sammenhæng med den ”helt vilde jobskabelse” i årets første måned, hvor der med 8.600 blev skabt rekordmange nye job. Samlet for årets to første måneder er der altså i gennemsnit skabt 4.400 nye lønmodtagerjob.

Den vigtigste vækstmotor
Bo Sandberg understreger, at arbejdsmarkedet fortsat er den vigtigste vækstmotor i dansk økonomi, og ser man på årets to første måneder under ét, er jobskabelsen kommet fint fra start.

Cheføkonomen ser dog den flade jobkurve for februar som et forvarsel om en mere rolig jobvækst i år

- Arbejdsmarkedet har længe været gaven til dansk økonomi, som bliver ved med at give. Og man skal bestemt ikke gå i panik over en enkelt måneds stilstand. Når det er sagt, så forventer vi i Dansk Byggeri en lavere jobvækst i 2019, end vi har været vant til de seneste 4-5 år, siger Bo Sandberg.

Kernesundt opsving
Selvom det danske opsving er solidt og kernesundt, så er Danmark ikke en økonomisk ø, og som lille åben økonomi vil vi uundgåeligt blive ramt af den økonomiske afmatning i Tyskland og den politiske usikkerhed i kølvandet på Brexit:

- Heldigvis er der så meget inerti på arbejdsmarkedet, at jobfesten godt kan fortsætte et stykke tid endnu. Udover at mange virksomheder og brancher fortsat har høj aktivitet, så vælger andre virksomheder at holde på arbejdskraften selvom der ikke er helt så meget gang i hjulene i 2019 som i 2018 - for dels smider man altså ikke guld på gaden, og dels er det meget ressourcekrævende med nyansættelser, siger Bo Sandberg.

Ifølge Danmarks Statistik, var der i februar 2019 hele 2.776.500 personer med lønmodtagerjob i Danmark.

Rygter om byggeopsvingets død er overdrevne.
I bygge- og anlægsbranchen er jobskabelsen fra årets start også overraskende kraftig med 700 nye job i februar og 1300 flere lønmodtagere nu end for blot to måneder siden.

- Ganske vist er fremtidsudsigterne blevet lidt mere brogede for byggeriet i 2019, men det, der er gået godt, kommer ikke skidt tilbage. Og de nye tal for lønmodtagerbeskæftigelsen bekræfter den positive tendens fra den kvartalsvise byggebeskæftigelse. Rygterne om byggeopsvingets død er således indtil videre overdrevne. Der var i den milde vinter i januar og februar fuld fart på både bulldozere, tommestokke og byggekraner, siger Dansk Byggeris cheføkonom.

Læs mere om Byggeri

25/4 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder