Aktuelle nyheder - Byggeri

FutureWeek tager temperaturen på fremtidens byggebranche

FutureWeek tager temperaturen på fremtidens byggebranche

33 af Danmarks mest ambitiøse klynger og netværk inviterer i uge 48 inden for til en række events med fokus på bl.a. den digitale byggeplads, droner, kunstig intelligens, robotteknologi m.m.

Del artiklen på

Hvordan ser fremtidens byggebranche ud? Er robotter fast inventar på byggepladsen? Og hvad kan vi allerede nu? Dette er blot nogle af de spørgsmål, som InnoBYG, i samarbejde med en række andre klynger og netværk, stiller, når dørene åbnes til FutureWeek 2017.

De i alt 39 arrangementer er spredt ud over hele Danmark og der er også relevante aktiviteter for den danske byggebranche, når InnoBYG, i samarbejde med bl.a. RoboCluster og Innovationsnetværk Femern Bælt, inviterer inden for til byggerelevante events.

At fremtidens Danmark har stor betydning, ikke mindst på Christiansborg, er åbenlyst. Derfor støtter uddannelses- og forskningsminister Søren Pind også op om FutureWeek. Han udtaler:

- Den udvikling vi ser for os, med kæmpe teknologiske omstillinger, den indeholder gode muligheder for små og mellemstore virksomheder. Det handler selvfølgelig om, at de griber dem.

Han understreger desuden, at man risikerer at overlade udviklingen til andre, hvis man ikke selv tager del i den.

Skal involvere sig i udviklingen
For netværksleder i InnoBYG, Grith Bech-Nielsen lyder opfordringen lige sådan.

- Byggeriet består af rigtig mange små- og mellemstore virksomheder. Hvis de vil være aktuelle på markedet i fremtidens byggebranche, så kræver det, at de involverer sig i udviklingen. Det er noget af det vi arbejder for i InnoBYG og derfor har vi også valgt at være en aktiv del af FutureWeek og netop arrangere events for byggebranchen, siger Grith Bech-Nielsen.

Robotter og digitalisering i byggeriet
InnoBYG er bl.a. medarrangør af et event om nye perspektiver på innovation og forretningsudvikling i robot- og automationsindustrien med byggeriet som case.

- Byggebranchen er med som case og opfordringen lyder på at deltage og få input til, hvordan man som virksomhed selv kan få indflydelse. De nye teknologier stiller nye krav til innovation i industrien, fordi indsigten i praktikernes adfærd og tanker, arbejdsgange og samarbejdsmønstre i stigende grad vil afgøre om en løsning fungerer eller ej. Hvis byggebranchen for alvor skal have glæde af automatisering og teknologi, så er det altså afgørende, at branchen selv bidrager aktivt til udviklingen, udtaler Grith Bech-Nielsen.

Hvordan vælger man de rigtige digitale værktøjer?
Også et event om den digitale byggeplads i samarbejde med bl.a. Innovationsnetværk Femern Bælt, Dansk Byggeri og BASIT bliver afholdt i FutureWeek.

- Her er der fokus på digitale værktøjer i bygge- og anlægsbranchen – for hvordan kan digitale løsninger gøre en forskel, hvordan vælger man de rigtige værktøjer, og hvilke forventninger har bygherre og samarbejdspartnere til din virksomheds digitale evner? Nøgleordene her bliver den digitale byggeplads og den digitale byggeproces – kom og få inspiration fra de gode cases, så din virksomhed kan udvide sine digitale kompetencer, lyder opfordringen fra Grith Bech-Nielsen.

Læs mere på www.futureweek.dk

-los

Læs mere om Byggeri

20/11 2017