left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Gamification guider byggeriet gennem AB18 I AB18-spillet bevæger man sig rundt i en virtuel by og besøger bygherre, advokat, bank og arkitekt for at besvare spørgsmål og udarbejde kontrakt med AB 18. Her på besøg hos advokaten.

Gamification guider byggeriet gennem AB18

Nohrcon Interactive Learning lancerer et nyt digitalt læringsspil, der på en ny og underholdende måde skal hjælpe bygge- og anlægsbranchen med at forstå de nye aftalevilkår, som tages i brug ved årsskiftet

Del artiklen på

Hvorfor ikke bruge gamification, når vi skal lære nye regler?

Med AB 18 er de gamle vaner ’game over’, og hele bygge- og anlægsbranchen fra årsskiftet skal lære de nye aftalevilkår at kende. Det skaber et kæmpestort behov for efteruddannelse, når de nye regler skal sidde på rygraden.

Derfor har kursus- og konferencevirksomheden Nohrcon udviklet et online computerspil, som lærer spilleren AB 18 i praksis på engagerende vis. Formålet er at menneskeliggøre og demokratisere juraen, så den bliver mere tilgængelig for alle, der skal bruge reglerne.

I AB18-spillet er du en entreprenør, der har vundet et udbud. Spilleren bevæger sig rundt i en virtuel by fra sit eget kontor til bygherren, som byder på kaffe og en snak om kontrakten. Videre går det til advokaten, der rådgiver om entrepriseaftalen, og derfra til banken, som hvis alt går godt vil stille sikkerhed for det konkrete byggeprojekt.

Til sidst finder spilleren hen til arkitektens tegnestue og får assistance med den digitale bygningsmodel – et af de nye fokusområder i AB 18.

Artiklen fortsætter under billedet...
Bygherren er åben overfor at bruge 3D-modeller, som parterne har aftalt. Han er dog stadig lidt skeptisk.

Konkrete cases fremmer indlæringen
Direktør i Nohrcon Jesper Nøhr Kjærsig fik ideen til spillet for et par år siden, og han har glædet sig til at offentliggøre det nyskabende, interaktive AB18-spil, nu hvor de nye aftalevilkår snart tages i brug.

Han er sikker på, at spillet vil være til gavn for alle byggeriets parter. Det kan bl.a. i sin ’on-demand’-form tilgås, lige når man har behov for det:

- Vi har afholdt kurser om de gamle aftalevilkår, AB 92 / ABR 89 / ABT 93, for tusindvis af praktikere i mere end 15 år, i samarbejde med nogle af landets førende advokatvirksomheder med speciale i entrepriseret. Vores erfaring er, at folk lærer lovstoffet langt bedre, når der indgår praktiske eksempler og cases i undervisningen. Derfor tager vi nu et oplagt skridt videre ind i den virtuelle verden med dette AB18-spil, som kan introducere bygherrer, rådgivere, entreprenører og andre spillere i byggebranchen til de nye aftalevilkår på en lidt mere underholdende måde, som fremmer forståelsen på bedste vis, siger Jesper Nøhr Kjærsig.

Nohrcon har fået nogle af landets førende advokatvirksomheder, bl.a. Kammeradvokaten, til at kvalitetssikre den juridiske side af spillet, som de ser som et spændende nyt tiltag, der kan gøre et lidt tørt regelsæt mere indbydende og brugervenligt.

En gratis version af AB-spillet kan prøves gratis her (til PC/MAC).

Artiklen fortsætter under billedet...
Direktør i Nohrcon Jesper Nøhr Kjærsig, der fik ideen til spillet for et par år siden, glæder sig til at offentliggøre det nyskabende, interaktive AB18-spil, nu hvor de nye aftalevilkår snart tages i brug.

Om AB18: Nye aftalevilkår udfordrer gamle vaner
D. 1. januar 2019 tages de nye ’Almindelige Betingelser (AB) i bygge- og anlægsvirksomhed’ i brug. AB-udvalget offentliggjorde d. 21/6 2018 forslaget til et nyt AB-system, som ikke er blevet revideret siden starten af 1990’erne.

Byggeriets parter har dermed fået et halvt år til at sætte sig ind i de nye standardvilkår til kontrakter om bygge- og anlægsarbejder og rådgivning dertil, og til et større fokus på projektering, digitale bygningsmodeller, og forebyggelse af tvister.

AB92 / ABR89 / ABT93 erstattes af AB18 / ABR18 / ABT18, 4 appendikser og 2 forenklede versioner til mindre opgaver.

De kan findes her.

-los


Læs mere om Byggeri

6/12 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder