left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Øger omsætningen med glaspaneler i 15.000 farver Familievirksomheden F. Weien Svendsen har mindsket udgifterne til produktionen ved at have glasmalemaskinen i eget hus

Øger omsætningen med glaspaneler i 15.000 farver

Med investeringen af en maskine der maler glas, håber glarmestervirksomheden F. Weien Svendsen på at øge omsætningen af farvede glaspaneler til erhverv og private

Del artiklen på

I 2014 blev indehaver af en lille glarmesterforretning i Faxe, Brian Hansen, introduceret for malemaskinen Picasso på en glasteknisk messe i Düsseldorf, der kan male store glasflader automatisk. Maskinen, der er spansk produceret, automatiserer processen, så det er muligt at male mange glas på kort tid.

Da Brian Hansen i 2016 overtog familievirksomheden F. Weien Svendsen A/S i Brøndby, bød muligheden sig for at udvide varesortimentet og udvikle virksomheden med den nye teknologi.

- En af de største fordele ved selv at have maskinen er, at vi ikke er afhængige af vores leverandør i lige så høj grad. Det gør os mere modstandsdygtige over for forsinkelser og travlhed hos leverandøren, så vi kan garantere en kortere leveringstid for vores egne kunder, siger Brian Hansen.

Udover den kortere leveringstid, er omkostningerne ved selv at male glasset, langt lavere. Og så giver maskinen muligheder for at vælge mellem mere end 15.000 forskellige farver.

- Da vi skulle besigtige en maskine som den, vi var interesserede i, skulle vi en tur til Stockholm. For os var det vigtigt, at vi kunne se en efterspørgsel i vores område, uden at skulle slås for meget om markedsandele, siger Brian Hansen.

Ubegrænset længde
Picasso'en er den første af sin slags i Danmark, mens der i andre dele af landet findes andre typer malermaskiner til glas.

Maskinen kan male på de fleste tykkelser glas, og størrelsen på glasfladen kan være op til 180 cm i bredden og med ubegrænset længde.

Mens glarmestervirksomheden hidtil mest har solgt farvet glas til private i form af glaspaneler til køkken og bad, håber Brian Hansen at den nye maskine kan åbne døren for flere større erhvervskunder.

Handler om overlevelse
Som en del af glarmesterbranchen, er innovation ifølge Brian Hansen en vigtig del af strategien for overlevelse.

- Vi er en lille traditionel håndværkerbranche, der skrumper år for år, med mindre vi følger med udviklingen og hele tiden forsøger at være innovative i forhold til hvad vores branche kan indeholde og hvilke projekter og opgaver vi kan løfte, siger han.

-los

Læs mere om Byggeri

15/11 2017