Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

God byggeskikTemamøde om god byggeskik hos SBi

God byggeskik

Temamøde om anvisninger, vejledninger og standarder for byggebranchen

Del artiklen på

Det almene tekniske fælleseje er alle de dokumenter om god byggeskik, som professionelle byggefolk bør være bekendt med. For nogle af byggeriets parter udgør det almene tekniske fælleseje selve grundlaget for byggeriets kvalitetssystem.

SBi’s Rådgivende Forum inviterer til møde om byggeriets kvalitetssystemer onsdag den 8. november kl. 15.30 – 19.00 i København.

Programmet for mødet indeholder indlæg fra myndigheder, byggebranchen og forskningen om den rolle, det almene tekniske fælleseje spiller, og hvilke udfordringer det vil blive udsat for i de kommende år. Byggeriets kvalitet, innovation, produktivitet, deregulering og fri konkurrence på et stadig mere globaliseret marked er centrale temaer i denne diskussion.

Udbud og tvister
Udbud af byggeprojekter stiller ofte krav om løsninger, der er i overensstemmelse med bestemte dele af det almene tekniske fælleseje. Også i projekter, der ikke eksplicit henviser til det almene tekniske fælleseje, fungerer anvisninger, vejledninger og standarder generelt som retskilde til afgørelse af tvister.

Et frit marked
Imidlertid er det almene tekniske fællesejes position udfordret fra flere kanter. Senest har Konkurrencerådets underkendelse af Tagpapbranchens Oplysningsråds anvisninger, sat fokus på rammerne for udarbejdelsen af frivillige branchestandarder, der er en del af det almene tekniske fælleseje.

Konkurrencerådets underkendelse er dog kun en mindre brik i et større spil. Byggeerhvervet har gennemgået en transformation med en stigende internationalisering i samspil med et politisk ønske om at fremme et frit marked for byggevarer og arbejdskraft.

Konkurrence og kvalitet
Byggeriets parter har dog fortsat pligt til at være bekendt med det almene tekniske fælleseje som kvalitetsnorm. Dette leder til et muligt modsætningsforhold mellem intentionerne om skærpet konkurrence og ønsket om høj kvalitet med færrest mulige svigt.

Det er på denne baggrund, SBi ønsker at sætte fremtiden for det almene tekniske fælleseje til debat. Det store spørgsmål er kort sagt, om det almene tekniske fællesejes dage er talte, og hvad der i givet fald skal sættes i stedet.

Deltagelse i debatmødet er gratis.

Se tid og sted, program og tilmelding her

- eca

Læs mere om Byggeri

17/10 2017
AffugtningAfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring pladerBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsrenoveringCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKalkudfældnings fjernerLamellerLejderLimtræLofterMalingMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPerforerede panelerPortautomatikPorteRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSaxliftSkure og modulerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukSyre erstatningTapetTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUni rensVarmepumperVægbeklædningVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder