Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Grøn pioner vil løfte standardenDen 10. december 2015 afholder Green Building Council Denmark konference på Dansk Arkitektur Center, hvor den nye DGNB bæredygtighedsklasse præsenteres.

Grøn pioner vil løfte standarden

Green Building Council Denmark søger partnere i forbindelse med lancering af den ny DGNB bæredygtighedsklasse for eksisterende kontorbyggeri

Del artiklen på

De grønne byggepionerer i Green Building Council Denmark efterlyser nu ejendomsselskaber, bygningsejere og rådgivere, der vil være med til at forløse det store potentiale for bæredygtighed i det eksisterende byggeri.

I starten af 2016 igangsætter rådet pilotfasen med den ny DGNB bæredygtighedsklasse for eksisterende kontorbyggeri. Her har virksomheder eller organisationer mulighed for at blive bæredygtighedscertificeret og gå forrest i den bæredygtige udvikling.

- Vi ønsker i Green Building Council Denmark, at den eksisterende bygningsmasse bliver udnyttet på den mest bæredygtige måde. Det kan du nu være med til, når vi lancerer den ny DGNB bæredygtighedsklasse for eksisterende kontorbyggeri. I den anledning har din virksomhed eller organisation chancen for at få taget temperaturen på bæredygtigheden i jeres byggeri, lyder det fra rådet forud for en konference på Dansk Arkitektur Center den 10. december, hvor den nye DGNB bæredygtighedsklasse præsenteres sammen med information om pilotfasen.

- Vi søger derfor projekter til vores pilotfase, hvor jeres kontorbyggeri kan blive bæredygtighedscertificeret til en reduceret pris. Det kan være i forbindelse med en renovering – men det er ikke en nødvendighed. Det er blot et krav at bygningen er mindst fem år gammel, og overvejende bruges til kontor- eller erhvervsaktiviteter, lyder det i invitationen.

At bevare og renovere i stedet for at bygge nyt kan i sig selv være bæredygtigt, men det kræver en fokuseret indsats på de enkelte løsninger, og hvordan de som helhed påvirker hinanden.

Den nye DGNB bæredygtighedsklasse skaber et overblik over tiltag og løsninger i byggeriet og deres sammenhænge og konsekvenser. Hvor er det f.eks. muligt at sikre den største effekt af energirenoveringer uden det får negative konsekvenser for den øvrige drift? Hvordan fremmes ressourcebesparelserne, så det er mest bæredygtigt, og herunder også mest økonomisk fordelagtigt for virksomheden? Og hvordan skabes løsninger, der både optimerer miljøsiden, men som samtidig sikrer et indeklima af høj kvalitet for medarbejderen?

-cmn

Læs mere om Byggeri

26/11 2015
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder