Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Grusgrav gør plads til truede plante- og dyrearterRåstofdagen er en mulighed for at opleve, hvordan en grusgrav ser ud og virker til daglig. Vi ser arrangementet som en god anledning til at sætte fokus på biodiversitet i grusgraven, lyder det fra NCC

Grusgrav gør plads til truede plante- og dyrearter

En grusgrav kan sagtens både producere og sprudle af dyreliv. Hos NCC er det ligefrem et mål at fremme biologisk mangfoldighed i grusgravene - Og det kan interesserede se i Sorø på lørdag

Del artiklen på

En grusgrav kan sagtens sprudle af dyreliv, selvom den daglige produktion er i gang. Hos NCC er det ligefrem et miljømæssigt mål at fremme biologisk mangfoldighed i grusgravene – både mens de er i brug og efterfølgende.

Det markerer virksomheden ved at invitere alle indenfor i Sorø for at grusgravens enestående naturområde. Det sker i anledning af 'Råstofdagen 2017', hvor hele råstofbranchen flere steder i landet holder åbent hus i deres grusgrave lørdag den 16. september fra kl. 10-14.

- Råstofdagen er en mulighed for at opleve, hvordan en grusgrav ser ud og virker til daglig. Vi ser arrangementet som en god anledning til at sætte fokus på biodiversitet i grusgraven. Vi inviterer derfor både børn og voksne ind i vores grusgrav i Sorø, hvor man kan opleve grusgraven og naturområdet i hestevogn, i kano, på skattejagt, med biolog og ved droneoverflyvning, siger Nanna Swane Lund.

Vild natur en mangelvare
Den vilde natur er efterhånden en mangelvare i det danske landsskab. Et stort antal plante- og dyrearter er stærkt truede, fordi deres levesteder bliver fortrængt af bl.a. udvidelse af byer og opdyrkede arealer. I grusgravene derimod er der god grobund for et attraktivt miljø, som virker som små oaser for de truede arter. Også mens der graves grus.

- Grusgravenes foranderlige og næringsfattige naturmiljø giver os de bedste forudsætninger for at fremme den biologiske mangfoldighed og artsdiversiteten. Vi sørger bl.a. for at efterlade næringsfattige arealer uden muld, så både planter, svampe og insekter kan trives og dermed også skabe fødegrundlag for mange dyrearter. Vi efterlader store bunker af større sten for at tiltrække krybdyr og padder, og vi bevarer også stejle skråninger og skaber vandflader med forskellige dybder for at tiltrække insekter, fugle og padder, siger Nanna Swane Lund, Chefgeolog i NCC Industry.

Et miljømæssigt ansvar
NCC driver 17 grusgrave fordelt over det meste af Danmark og har landets eneste granitskærvebrud på Bornholm. Med en produktion af asfalt- og betontilslag samt anlægsmaterialer på godt 7 mio. tons årligt, er NCC en af landets største råstofindvinder. Og med dette hører også et miljømæssigt ansvar.

Når NCC etablerer en ny grusgrav, bliver der allerede fra begyndelsen afsat penge til at fremme den biologiske mangfoldighed – både under og efter brug. Det sker netop ved at skabe øgede naturværdier i området i form af nærringsfattige flader, skrænter og vandhuller, som kan give levesteder til truede planter og dyr.

- Ved at invitere borgere og samarbejdspartnere til åbent hus håber vi at kunne skabe forståelse for grusgravning og de unikke naturområder, der skabes i forbindelse med virksomheden. Samtidigt håber vi på at inspirere andre til at tænke i biodiversitet – både som privatperson og som virksomhed, siger Nanna Swane Lund.

Læs mere om Byggeri

11/9 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder