Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Hanstholm Havn har udlejet 44.000 m2Visualisering: Aarsleff

Hanstholm Havn har udlejet 44.000 m2

Hanstholm Havn er i gang med en omfattende udvidelse og nu er de første kontrakter på havnens nye baglandsareal underskrevet

Del artiklen på

Med de netop underskrevne kontrakter er en tredjedel af det store baglandsareal 'Øst', som er et nyindvundet areal på i alt ca. 135.000 kvm, nu optaget. Det er to lokale virksomheder, der udvider aktiviteterne og i den forbindelse har sat sig på henholdsvis 40.000 og 4.000 ekstra kvadratmeter.

Producent af fiskemel og -olie FF Skagen har skrevet kontrakt på overtagelse af det største areal og norskejede Egersund Trawl Danmark på det mindre. Begge virksomheder har allerede nu aktivitet på havnen, men ønsker faciliteter ved den kommende 350 m lange kaj, hvor et bassin med 10 m dybde –forberedt til 11 m – er ideelt for store fartøjer, der skal losse eller serviceres.

- Vi har længe set frem til uddybningen af havnen, fordi vi er aftagere af store mængder industrifisk til vores produktion og gerne vil kunne tage imod de større skibe, der lander bl.a. tobis og brisling. Nu får vi mere vanddybde og håber, at det vil tiltrække flere og større skibe, så vi får mulighed for at øge produktionen. Derfor vil vi etablere lossefaciliteter på den nye kaj, og det bliver det første projekt efter overtagelsen af arealet. Dernæst får vi behov for mere lagerplads til fiskemel og kommer også til at bygge en hal til det formål, forklarer adm. direktør i FF Skagen, Johannes Palsson. - Vi er glade for aftalen, for vi vil gerne både kunne udnytte højsæsonen for industrifisk bedre og også strække sæsonen lidt.

Tilfredshed
Hovedformålet med den store havneudvidelse er netop at tiltrække flere fisk og fiskeaktiviteter, både i forhold til industri- og konsumfisk, og med ovennævnte lejeaftaler er havnen allerede nu – kun et år inden i udvidelsesarbejdet – godt i gang med at skitsere omfanget af de kommende aktiviteter.

- Havneudvidelsen forløber planmæssigt, og med de første arealkontrakter på plads begynder vi så småt at fornemme konturerne af det nye baglandsareal og den aktivitet, som vil opstå. Vi er meget tilfredse med den positive udvikling og kan mærke, at vi nu er ved at skifte gear. Sideløbende med den igangværende havneudvidelse ønsker vi at konsolidere vores position som Danmarks største konsumfiskerihavn, og vi kan med glæde konstatere, at vores primære aktiviteter følger den ønskede vækstkurve, siger forretningsudvikler ved Hanstholm Havn, Rasmus Buchardt Sørensen.

Når den nye Hanstholm Havn står færdig i 2020, vil der yderligere være et areal på 30.000 ledige kvadratmeter til rådighed mod vest i form af multiterminal med 140 m kaj, som fx vil være ideelt for godsaktiviteter.

-jhn

Læs mere om Byggeri

19/11 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder