Aktuelle nyheder - Byggeri

Henning Larsen designer højhus i San FranciscoPlanen for Mission Rock er udviklet ved hjælp af mange års planlægning og input fra udviklere, byens myndigheder og lokale stemmer.

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

I løbet af det sidste århundrede har San Franciscos havnekvarter Mission Bay hovedsageligt været defineret af tung industri. Nu skal et nyt byggeprojekt aktivere det urbane liv i området

Del artiklen på

Arkitektur - byudvikling

Som en del af en større masterplan for området Mission Rock i San Francisco har Henning Larsen designet et 13 etager højt hus, der skal være med til at revitalisere den tidligere industrielle havnefront.

Området skal være et arkitektonisk og socialt kernekvarter med store offentlige rekreative områder og individuelle bygninger designet af globalt anerkendte arkitektfirmaer. Henning Larsens Building G - den nordligste bygning i masterplanen - byder bl.a. på flot udsigt over en frodig havnefrontpark, the Giants' Oracle Park Stadion og San Francisco Bay.

- Med vores bidrag til dette spirende nye kvarter i San Francisco er vi med til at skabe en ny, stærk attraktion og et grønt mødested på havnen med skandinavisk forbillede for borgerne i San Francisco. Samtidig vil vi gerne afspejle en autentisk fornemmelse af Californiens kulturelle og naturlige arv, siger Louis Becker, der er partner & design principal hos Henning Larsen.

- Vi nyfortolker byens industrielle fortid såvel som Californiens distinkte geologi - især basaltkolonnerne i Devils Postpile National Monument har inspireret bygningen. Vi bruger taktile, naturlige materialer for at skabe en indbydende, organisk atmosfære og dybe facader for en dynamisk leg af lys og skygge, siger han videre.

Et arkitektonisk showpiece
Udgangspunktet for udviklingen af det nye område er et offentligt-privat partnerskab mellem San Francisco Giants, Tishman Speyer og havnen i San Francisco, Mission Bay. Det er hensigten at skabe et nyt levende havnekvarter med ca. 1200 boliger, otte hektar parker og grønne områder, 1,4 millioner m2 kontorarealer og 200.000 m2 til detailhandel og produktion. 40 % af Mission Rocks boligenheder vil være forbeholdt husholdninger med lav og moderat indkomst.

København-baserede Henning Larsen, det hollandske studie MVRDV, de amerikanske arkitekter WORKac og Studio Gang står bag fire bygninger i det nye område, og det bliver således et arkitektonisk showpiece for San Francisco samt et livligt nyt kvarter og en spirende regional destination.

-kj

Læs mere om Byggeri

18/10 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.