left banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Højere lønkompensation til hjemsendte- Det er meget positivt, at kompensationen er sat op og at det kommer til at gælde med tilbagevirkende kraft fra den 9. marts for de virksomheder, der allerede har søgt, siger Lars Storr-Hansen.

Højere lønkompensation til hjemsendte

For at undgå fyringer blev regeringen og arbejdsmarkedets parter i går enige om en forbedret lønkompensation, hvor staten betaler op til 30.000 kroner af medarbejderens løn ved Corona - hjemsendelse

Del artiklen på

Samfund - Coronakrise

Der var gode nyheder til et coronatrængt dansk erhvervsliv, da en række ministre, sammen med DA og FH, i dag kunne præsentere en forbedret aftale om lønkompensation til landets virksomheder. Aftalen indebærer, at loftet for det beløb, virksomhederne kan få i lønkompensation, hæves til 30.000 kr. per medarbejder.

Tekniq: Stor tilfredshed
Hos Teknig Arbejdsgiverne er der tilfredshed med, at regeringen i dag kunne offentliggøre, at man giver den nuværende aftale om lønkompensation et løft.

- Aftalen er et vigtigt skridt i arbejdet med at sikre danske virksomheder og arbejdspladser. Og vi tror at, løftet kan gøre ordningen relevant for flere virksomheder end hidtil,” siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal, og uddyber:

- Nogle virksomheder kan bruge ordningen, fordi de står overfor store reduktioner i medarbejderstaben, mens en del virksomheder stadig må benytte andre løsninger, fordi de skal gennem tilpasninger af et mere begrænset omfang, siger Niels Jørgen Hansen.

Han understreger derfor, at der stadig er brug for løbende at overveje, om der er behov for yderligere støtteordninger.

Dansk Byggeri: Godt tiltag
Også i Dansk Byggeri kvitterer for, at det lykkedes regeringen og arbejdsmarkedets parter at blive enige om at justere den to uger gamle trepartsaftale.

- Corona krisen har ramt erhvervslivet hårdt, og lige nu kæmper virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen for at holde produktionen i gang og byggepladserne åbne. Det lykkes heldigvis for mange af vores medlemsvirksomheder. Men der er ingen tvivl om, at mange er udfordrede på grund af coronakrisen, siger Dansk Byggeris adm. direktør Lars Storr-Hansen.

Ifølge Dansk Byggeris seneste spørgeundersøgelse har op mod 14.000 bygge- og anlægsvirksomheder hjemsendt eller afskediget medarbejdere. Og to ud af tre venter, at deres omsætning falder.

- Derfor er vi glade for de tiltag, der er taget for at bevare produktion og arbejdspladser i videst mulige omfang. Det er meget positivt, at kompensationen i ordningen er sat op. Og vi vil også gerne kvittere for, at den mere attraktive lønkompensationsordning kommer til at gælde med tilbagevirkende kraft fra den 9. marts for de virksomheder, der allerede har søgt, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

-jhn

Fakta:
Trepartsaftalen bliver justeret, så virksomheder får en lønkompensation fra staten på 75 pct. af funktionærers løn, dog maksimalt 30.000 kr. pr. måned. For ikke-funktionærer kommer den statslige lønkompensation fremadrettet til at dække 90 pct., dog maksimalt 30.000 kr. pr. måned. Ændringerne i lønkompensationsgrænsen vil ske med tilbagevirkende kraft.

 

 

Læs mere om Byggeri

31/3 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.