Aktuelle nyheder - Byggeri

Håndtering af farligt affald kræver frisk viden

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at den danske byggebranche er bedst til at genanvende affald. Derfor skal der være fokus på den korrekte håndtering af affald, mener Dansk Byggeri

Del artiklen på

Selvom byggebranchen er lidt af en duks, når det kommer til genanvendelse af affald, kan det blive endnu bedre. Det står klart, efter Danmarks Statistik er udkommet med en ny affaldsstatistik.

Med 4,1 mio. tons affald i 2014 er bygge- og anlægsbranchen det erhverv, der genererer mest affald. Til gengæld bliver 88 % af byggeaffaldet genanvendt mod 66 % i de øvrige erhverv. Simon Stig-Gylling, der er miljøkonsulent i Dansk Byggeri, glæder sig over den høje grad af genanvendelse.

- I europæisk sammenhæng er Danmark et foregangsland i håndtering og genanvendelse af affald. Det kommer sig af, at vi både har en lovgivning og en byggebranche, der har fokus på miljøet, siger Simon Stig-Gylling.

Gratis rådgivning
Når det kommer til miljøfarligt affald, står byggebranchen for den største andel på 241.000 ton. Branchens andel af farligt affald er stort set uforandret siden 2013, og det tyder ifølge Dansk Byggeri på, at de nyeste regler på miljøområdet endnu ikke er slået igennem.

- Der er kommet nye regler på området, så en større andel af byggeaffaldet burde blive frasorteret som miljøfarligt. Det fortæller os, at ikke alle af byggeriets parter er bekendt med den nye lovgivning, og at der derfor er et generelt behov for et vidensløft, siger Simon Stig-Gylling.

For at bidrage til oplysningen om den korrekte håndtering af byggeaffald har Dansk Byggeri taget initiativ til et nyt videncenter. Her kan bygherrer, entreprenører, rådgivere og kommuner få gratis råd og vejledning i den korrekte håndtering af byggeaffald og miljøfarlige stoffer fra byggeriet.

Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald findes på www.VHGB.dk
-cmn

Læs mere om Byggeri

16/8 2016
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.