left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Håndværker.dk vil uddanne klimahåndværkereMarketing- og kommerciel direktør hos søgeportalen Håndværker.dk, Thorsten Olsen.

Håndværker.dk vil uddanne klimahåndværkere

Søgeportalen Håndværker.dk lancerer nu et nyt initiativ, der skal uddanne klimahåndværkere og stille dem til rådighed for danskernes byggeprojekter

Del artiklen på

De professionelle byggerier har igennem længere tid haft stort fokus på klima og energi, men der har ikke været samme mulighed for den private boligejer. Derfor lancerer søgeportalen Håndværker.dk nu et nyt initiativ, der skal uddanne klimahåndværkere og stille dem til rådighed for danskernes byggeprojekter.

- Der er et kæmpe fokus på bæredygtighed og klima alle vegne, men de mindre bygge- og renoveringsprojekter hos private kommer aldrig i nærheden af en rådgiver. Derfor vil vi nu uddanne håndværkerne til at tænke bæredygtighed og klimavenlighed ind i deres arbejde, siger Thorsten Olsen, der er marketing- og kommerciel direktør hos søgeportalen Håndværker.dk.

Ikke kun for de store byggeprojekter
Sammen med det rådgivende ingeniørfirma, Niras, har Håndværker.dk udviklet et uddannelsesforløb til de håndværkere, der gerne vil være blandt Danmarks første klimahåndværkere. Uddannelsen omhandler alt lige fra valg af mere bæredygtige materialer og energioptimering af boligen til bedre affaldshåndtering og dokumentation af arbejdet. Forløbet strækker sig over tre dage og giver håndværkerne et uddannelsesbevis i hånden efter et bestået forløb.

- Vi har arbejdet på konceptet i to år nu og har i den forbindelse talt med både boligejere og håndværkere, der alle har givet udtryk for, at der mangler fokus på bæredygtighed blandt danske håndværkere. Derfor vil vi nu give boligejerne nem adgang til håndværkere, der er trænede i at tænke bæredygtigt og klimavenligt. Bæredygtigt byggeri skal ikke kun være for de store byggeprojekter, siger Thorsten Olsen.

Forventer massiv efterspørgsel
Danskerne bruger hvert år adskillige milliarder på at bygge og renovere deres boliger. Det marked tapper Håndværker.dk allerede ind i ved at formidle håndværkere med anbefalinger til danskerne. Næste skridt bliver altså at imødekomme efterspørgslen efter de særlige klimahåndværkere, som skal hjælpe danskerne i mål med bæredygtige og klimavenlige projekter:

- Der kommer til at gå en rum tid, før vi har fået klimahåndværkere ud i alle afkroge af Danmark. Men de kommer. Vi vurderer, at allerede om tre år vil en tredjedel af de forespørgsler, vi får på vores søgeportal, være efter klimahåndværkere, siger Thorsten Olsen.

Og timingen for Klimahåndværkeren kan da heller ikke være meget bedre. Fra d. 15. okt. har regeringen indført et stort tilskud til køb af luft-vand-varmepumper for at fjerne de gamle oliefyr rundt omkring. Det er noget som Dansk Industri og Dansk Byggeri har haft fokus på.

Desuden valgte regeringen i maj 2020 at søsætte en plan om at bruge 30 mia. kr. fra Landsbyggefonden til grønne renoveringer af almene boliger fra 2020-2026, hvilket også viser, hvor udviklingen er på vej hen:

- Alle tænker i bæredygtighed og klima i denne tid. Det er på tide, at danskerne får mulighed for at give deres bidrag med ifm. deres byggeprojekter derhjemme, siger Thorsten Olsen.

-kj

Læs mere om Byggeri

27/10 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.