Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Håndværksrådet ser frem til flere robotterRobotterne giver nye muligheder lød det samstemmende fra finansminister Kristian Jensen og Håndværksrådets formand Niels Techen

Håndværksrådet ser frem til flere robotter

- Robotterne kommer, og det skal vi være glade for, lød det fra Håndværksrådet på det årlige repræsentantskabsmøde

Del artiklen på

Forandringer i virksomhedernes vilkår, både teknologisk og politisk betingede, var i fokus på Håndværksrådets årlige repræsentantskabsmøde, som blev indledt af finansminister Kristian Jensen.

- Øget produktivitet er ikke farligt. Øget produktivitet er med til at skabe virksomheder og arbejdspladser. Ny teknologi, automatisering, robotter og computere og øget produktivitet har sikret, at vi er nået til det velstandsniveau, vi er på i dag. Det sagde finansministeren bl.a. i sit oplæg til de forsamlede repræsentanter for omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder, SMV’er.

Nye muligheder
Den teknologiske udviklings betydning for håndværksfagene og SMV’erne var også et vigtigt emne i Håndværksrådets formand Niels Techens formandsberetning. Han pegede på, at nye teknologier giver SMV’erne både nye muligheder og nye udfordringer. Og forandringerne kommer i et hidtil uset tempo:

- Hastigheden i de forandringer, som digitaliseringen indebærer, vil stige markant. Det vil komme til at ændre vores hverdag, og det vil vende op og ned på, hvordan vi skal drive vores virksomheder, sagde formand Niels Techen til repræsentanter for de over 80 medlemsorganisationer i Håndværksrådet og fortsatte:

- Der er ingen tvivl om, at 'robotterne kommer'. Ikke som vi har set det i science fiction-filmene - heldigvis da - men robotterne bliver en stadig større del af vores hverdag, der vil gøre os mere effektive og give os en helt ny måde at organisere arbejdet på, ikke kun i industrien, men formodentlig i alle brancher.

- Langt de fleste af de forandringer bliver noget, vi kan være rigtig glade for. Men det er klart, at store omvæltninger stiller helt nye krav til de små og mellemstore virksomheder, og det stiller så sandelig også nye krav til os som deres organisationer, som deres hjælpere og som deres talsmænd, sagde Niels Techen videre.

-jhn

Læs mere om Byggeri

15/5 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder