left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Hr. og fru Danmark skal løsne taget om pengepungen

Hr. og fru Danmark skal løsne taget om pengepungen

Dansk Byggeri peger på, at der er mange initiativer, der ikke mindst ville kunne sætte gang i aktiviteterne hos små og mellemstore byggevirksomheder

Del artiklen på

Erhverv - Politik

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Dansk Byggeri har præsenteret et katalog med 12 konkrete forslag til at stimulere aktiviteten i bygge- og anlægssektoren. Ikke alene her og nu og resten af 2020, men også i 2021.

Og ikke overraskende er der især fokus på energirenovering:

– Når vi ønsker at understøtte, at der kommer gang igen i Danmark på den anden side af krisen, er vi optaget af at lave noget, der alligevel skulle laves. Vi skal ikke bare sætte gang i noget, der har karakter af beskæftigelsesaktiviteter. Vi vil lave noget, der alligevel skulle laves. Der har vi blandt andet sat fokus på nogle af de planer, der er lavet i forhold til den grønne omstilling. Frem for alt skal der sættes gang i nogle af de ting, der ligger lige for. Det er eksempelvis forbedringer og energieffektviseringer i de kommunale og statslige bygninger, siger direktør Michael H. Nielsen til BygTek.

Grøn infrastruktur
Han understreger, at der er tale om en fremrykning af noget, der alligevel skulle laves på et eller andet tidspunkt:

- Det gælder ikke mindst energirenoveringer af skoler og andre kommunale bygninegr. Andre ting vi peger på, er vores infrastruktur med grønne projekter som eksempelvis cykelstier. Vi har i flere år ligget meget lavt, når det gælder investeringer i infrastrukturen, og der er blandt andet i kommunerne infrastrukturprojekter, som kan sættes i gang meget hurtigt, og som ligger klar i form af blandt andet vejvedligeholdelse. Det er ofte projekter, der hurtigt kan udbydes, fordi de ligger under EU-udbudsgrænsen på cirka 40 millioner kroner, siger Dansk Byggeris direktør.

Hr. og fru Danmark passer på pengene
Dansk Byggeri foreslår også en klar forbedring af håndværkerfradraget. Ifølge Michael H. Nielsen gælder det om at få aktiveret ’hr. og fru Danmark’ i de private boliger. Han peger på behovet for at sætte aktiviteter i gang med forbedringer af boligerne.

Det kan være alt lige fra et nyt tag på huset til energiforbedringer, og hvad der ellers måtte være af vedligehold:

- Vi ser nok ind i en situation, hvor vi er lidt bekymrede for, om ’hr. og fru Danmark’ vil passe lidt mere på pengene med udsigten til en vis jobmæssig usikkerhed og ens økonomiske situation på den anden side af corona-krisen, der har lagt et tæppe ned over hele dansk og international økonomi, siger Dansk Byggeris direktør.

Cirka 13 milliarder opsparet i marts
Han henviser til flere økonomer, der peger på, at danskerne holder godt fast på pengene, og at der alene i marts måned er sparet cirka 13 milliarder op:

- Danskerne har altså pengene, men de holder også på dem. Der er gennem de seneste mange år også etableret ret store opsparinger i pensionsordninger. De penge skulle vi gerne have aktiveret, så vi kan få kickstartet vores økonomi igen på den anden side af krisen, og Boligjobordningen er et af de midler, der kan skubbe nogle aktiviteter i gang, ikke mindst hos de små og mellemstore håndværker virksomheder.

Kraftig forøget værdi af håndværkerfradrag
Dansk Byggeri foreslår blandt andet, at håndværkerfradraget øges fra i dag en skattemæssig værdi på cirka 12.500 kroner til 25.000 kroner, og samtidig så skal fradraget øges fra cirka 25 procent til 50 procent:

- Det vil være et effektivt middel til at sætte gang i forbrugernes penge til gavn for ikke mindst den grønne omstilling. Vi hører allerede fra mange af vores medlemmer, at der er masser af projekter derude, men de har oplevet at boligejerne aflyser eller udsætter opgaver, der ellers var afgivet. Boligejerne har sat deres projekter på hold, og det er det, vi skal kunne skubbe i gang med en kickstart efter krisen, siger Michael H. Nielsen.

Ingen overophedning
Han er ikke nervøs for at det skal føre til en overophedning af økonomien:

- Vi skal være meget opmærksomme på, at der ikke sker en overophedning. Det her gælder ikke bare om at sætte en masse aktiviteter i gang. På det almene boligområde har vi eksempelvis sammen med den almene boligsektor pegede på, at vi kan nedsætte et udvalg, som løbende vurderer, om der er basis for at sætte opgaver i gang i lokalområdet. Der skal tages hensyn til den arbejdsmæssige situation, så vi under ingen omstændigheder skaber en situation med højere priser og højere lønninger, slutter Michael H. Nielsen.

Hør hele interviewet med direktør Michael H. Nielsen på nedenstående link

http://radioupdate.dk/Updatenyheder.asp?page=3879&T=Hr.%20og%20fru%20Danmark%20skal%20løsne%20taget%20om%20pengepungen

 

Læs mere om Byggeri

6/4 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.