Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

HSHansen drager langt mod nord

HSHansen drager langt mod nord

HSHansen har vundet facadeentreprisen på Bodø Rådhus i Norge, hvor kommunens administrationen skal samles under ét tag

En samlokalisering af et eksisterende rådhus lyder i sig selv ikke så spændende. Men i denne entreprise på Bodø Rådhus i Norge, hvor man tillægger de eksisterende bygninger en spændende arkitektonisk vinkel, giver det i sig selv en rigtig interessant sag.

HSHansen har vundet facadeentreprisen på Bodø Rådhus. Facaden er en kompleks tredimensionel facade, som firmaet bl.a. løser ved projektering og modellering i 3D. Kunden er Gunvald Johansen, Bodø Kommune er bygherre, og hele projektet er tegnet af Atelier Lorentzen Langkilde.
 
I Bodø Kommune ønsker man at samle administrationen under ét tag. I dag er der ca. 400 medarbejdere spredt på forskellige lokationer, og kun 100 af dem arbejder på selve rådhuset. Når projektet er færdigt rykker alle 400 ansatte under samme tag, hvilket også kommer borgerne til stor gavn.

- Bodø Rådhus er en virkelig spændende opgave, hvor vores kompetencer igen er i højsæde. Vi har været med i rådgivningsprocessen, siden de første streger til projektet blev slået. Vi er stolte af, at vi har indgået den endelige kontrakt og glæder os meget til at lave facaderne på denne arkitektoniske perle. At sagen ligger nordligere end polarcirklen bringer blot endnu en dimension til byggeriet. Vores Hansen UnitAl-koncept med 100 % præfabrikerede og uorganiske elementer er som skabt til dette. Vi glæder os til at udføre endnu en opgave til bygherres fulde tilfredshed, siger Jesper Madsen, salgs- og marketingschef hos HSHansen.

Arkitektonisk frihed
Hansen UnitAl er et koncept, der højner effektivitet, kvalitet, finish og giver bygherre en god og rentabel totaløkonomi. At elementerne leveres samlet på pladsen gør, at der ikke kommer uforudsete forhindringer undervejs, og ofte lukkes entrepriserne hurtigere end først antaget. Sidst, men ikke mindst er systemet fleksibelt for både bygherre og arkitekt og giver stor frihed i forhold til arkitekturen.

- Vi har haft et rigtig godt samarbejde med HSHansen. De har bistået med løsningen i forhold til tegning af detailprojektet. Vi har tegnet Bodø Rådhus, som det var tænkt i forhold til eksisterende hus. UnitAl-konceptet giver stor frihed i forhold til arkitekturen og begrænser ikke vores tanker på nogen måde. Vi er meget trygge ved at HSHansen står for facadeløsningen. De har stor erfaring med facadeentrepriser og har lavet mange store projekter. Den erfaring drager alle samarbejdspartnere nytte af, siger Kristian Langkilde, Partner, Atelier Lorentzen Langkilde.

HSHansen er i fuld gang med projekteringen, og montagen af facaderne på Bodø Rådhus kommer til at foregå fra februar til april 2018.

HSHansen er en del af HansenGroup som designer, fremstiller og monterer aluminiums facader,  Curtain walling, boltede glaskonstruktioner samt kommercielle vindues- og dørsystemer.

-kj

Læs mere om Byggeri

14/9 2017
AfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring pladerBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsafsætningBygningsrenoveringCarportanlægCykeloverdækningFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerGrøn energiHurtig porteIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKalkudfældnings fjernerKranerLamellerLandinspektørLejderLimtræLofterMalingMaskinstyringMultistigerOmbygningPanelerPerforerede panelerPortautomatikPorteRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSaxliftSkruefundamenterSkure og modulerSokkelrenderSpieringskranSportsløsningerStålåseStålprofilerStigerStilladserStukSyre erstatningSøjlerTapetTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonTræbroerUni rensVarmepumperVægbeklædningVæggeVægsaveVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder