Aktuelle nyheder - Byggeri

Hver tredje forventer at bygge mere bæredygtigtAdm. direktør i Stark Danmark glæder sig over håndværkernes grønne indstilling.

Hver tredje forventer at bygge mere bæredygtigt

Ifølge en ny Stark-undersøgelse forventer ca. hver hver tredje håndværker at bygge mere bæredygtigt i fremtiden som følge af regeringens ønske om en ’grøn genstart’ efter corona-krisen

Del artiklen på

Byggeriet har været en af få brancher, som har holdt kadencen oppe i 2020 trods svære betingelser under den verserende corona-krise. Selvom byggeriet ikke skal genåbnes som mange andre brancher, ønsker én ud af tre håndværkere en ’grøn genstart’ efter corona-krisen.

Sådan lyder en af konklusionerne på Starks årlige undersøgelse af håndværkernes holdning til bæredygtighed. Konkret har én ud af tre svaret, at de i højere grad vil bygge bæredygtigt grundet regeringens ønske om en grøn genstart efter corona-pandemien. Ifølge Britta K. Stenholt, der er adm. direktør i Stark Danmark, er det positivt, at så mange håndværkere er fokuseret på at fremme bæredygtigt byggeri.

- Bæredygtigt byggeri skal være en endnu større del af fremtiden, hvis vi som samfund skal nå i mål med den grønne omstilling. I denne tid med corona-krise er det opløftende at se, at én ud af tre håndværkere forventer at bygge mere bæredygtigt fremover som led i en grøn genstart af dansk økonomi. I Stark ser vi bæredygtigt byggeri som en del af fremtidens håndværk, og derfor bestræber vi os på at hjælpe håndværkerne med at leve op til kravene gennem kompetent rådgivning og Danmarks største udvalg af bæredygtige byggematerialer, siger Britta K. Stenholt.

Lille tilbagegang fra 2019
Af undersøgelsen fremgår det, at den overordnede holdning til bæredygtigt byggeri er positiv blandt håndværkerne. 58,5 % af deltagerne anser det som en stor fordel for samfundet, miljøet og klimaet, hvis bæredygtigt byggeri vinder frem. Det er dog en lille tilbagegang ift. 2019, hvor tallet var 62,5 %. Resultatet er ifølge Britta K. Stenholt et vidnesbyrd om, at der ikke findes nogen snuptagsløsninger.

- Selv om vi ser en lille tilbagegang i håndværkernes holdning til bæredygtigt byggeri, er det vores oplevelse, at de fleste håndværkere gerne vil gøre det til en mere integreret del af deres arbejde. Men omstillingen tager tid, og ofte kan dokumentation og regler være en barriere for håndværkerne. Derfor er det vigtigt, at vi gør bæredygtighed mere tilgængeligt og mindre besværligt for håndværkerne, siger Britta K. Stenholt.

Undersøgelsen er foretaget af analysefirmaet A&B Analyse blandt Starks kunder. Respondenterne har svaret på spørgsmål vedrørende deres erfaringer med- og holdninger til bæredygtigt byggeri. 1936 håndværkere deltog i undersøgelsen i 2020.

-kj

Læs mere om Byggeri

26/10 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.