Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Ingeniøruddannelserne trækker i de unge

For 15. år i træk er antallet af ansøgere til DTU's uddannelser steget. Også VIA University College har oplevet stor interesse for ingeniørstudiet

Del artiklen på
Da ansøgningsfristen til de videregående uddannelser udløb i dag, havde DTU modtaget 2816 førsteprioritetsansøgninger til diplom- og civilingeniøruddannelserne, og antallet er dermed steget med 11 % sammenlignet med sidste år.
I alt har 7583 ansøgt om at påbegynde et ingeniørstudium.

Det glæder dekan for bacheloruddannelserne og studiemiljø, Martin Vigild:

- Ingeniørfærdigheder som kreativitet og innovation bliver efterspurgt i stadig flere brancher og sammenhænge. Derfor er vi - særligt i en tid med faldende ungdomsårgange og udsigt til ingeniørmangel - rigtig glade for den øgede søgning til vores uddannelser, og vi glæder os til at byde de nye ingeniørspirer velkommen, siger han

En prognose fra sidste år, udarbejdet af bl.a. Dansk Industri og Ingeniørforeningen, viser, at vi i Danmark kommer til at mangle 9300 ingeniører i 2025.

Ekstra studiepladser
Blandt andet derfor tilbyder DTU i år for første gang 50 studiepladser på en ny engelsksproget bachelor-uddannelsesretning, ’General Engineering’, og 30 på en anden ny retning, ’Kvantitativ Biologi og Sygdomsmodellering’. Det vil i løbet af de kommende år medføre mere end 500 nye studiepladser på civilingeniøruddannelsen.

På diplomingeniøruddannelsen forventes der fortsat vækst på de eksisterende uddannelsesretninger, og nye initiativer vil blive søsat fremover.

Gode jobmuligheder trækker
Hos VIA University College vælger ansøgerne igen i år de store velfærdsuddannelser til lærer, sygeplejerske og pædagog. Desuden er der stor fremgang til socialrådgiveruddannelsen og VIA's privatrettede ingeniøruddannelser i hhv. Horsens, Aarhus og Herning. Samlet har VIA 10 ingeniøruddannelser, og de har i alt modtaget 1143 ansøgninger, hvilket er en fremgang på 26,4 % i forhold til sidste år.

Konstantin Lassithiotakis, direktør for VIA Erhverv, tror, at den store søgning til ingeniøruddannelserne skyldes gode jobmuligheder, fordi uddannelserne er målrettet erhvervslivet. Og det gør de nyuddannede i stand til at træde direkte ind på arbejdsmarkedet.

- Vi giver vores studerende en helt konkret forståelse af, hvad det kræver at lykkes på arbejdsmarkedet nationalt og globalt. Vi har netop gennemført en erhvervsanalyse med topledelsen i 105 private virksomheder for at være på forkant med deres ønsker til fremtidens medarbejdere. Den viden bruger vi til løbende at udvikle vores uddannelser, fortæller Konstantin Lassithiotakis.

Den 30. juli får alle ansøgere svar på, hvilket studie de er optaget på.

-los

Læs mere om Byggeri

5/7 2016
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder