Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Installationsbranchen opjusterer vækstskøn

Et overraskende stærkt første halvår får Tekniq til at opjustere forventningerne til væksten i installationsbranchen. Både omsætningen og beskæftigelsen i installationsbranchen er over forventningsniveauet

Del artiklen på

Installatørernes Organisation Tekniq opjusterer nu forventningerne til branchens vækst i 2016 fra tre til fem procent. Udmeldingen fra installatørerne kommer efter et første halvår, hvor omsætningen i branchen er steget med 6,3 procent og branchens beskæftigelse løftede sig med 5,3 procent. Begge tal har udviklet sig mere positivt end forventet ved årets begyndelse.

– Efter en generel tilbagegang i dansk økonomi i andet halvår 2015 var der frygt for, at det spæde opsving var slut, før det for alvor kom i gang. Heldigvis er væksten nu tilbage, og det kan naturligvis mærkes i installationsbranchen, siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i Tekniq

– De seneste år har vi ikke set mange investeringer fra erhvervslivet, men nu tager investeringslysten fat igen. Det er en meget positivt begyndelse, at virksomhedernes investeringer i bygninger og produktion nu stiger en anelse fra et lavt niveau, siger Niels Jørgen Hansen.

Milliarder fra toppen
På trods af aktivitetsstigningerne i 2015 og 2016 er installationsbranchen fortsat et stykke fra toppen i 2008. I første halvår af 2016 var branchens samlede omsætning på 22,5 mia. kr.  - 13 procent lavere end i første halvår 2008, hvor installationsbranchen omsatte for knap 3,5 mia. kr. mere.

Omsætningsforskellen mellem 2016 og 2008 viser, at branchen før har håndteret et større kapacitetspres, men de seneste års udvikling i installationsbranchen medfører dog, at afstanden til fuld kapacitetsudnyttelse bliver mindre. Det betyder, at rekruttering af kvalificeret arbejdskraft i stigende grad bliver en udfordring for installationsvirksomhederne.

– Når ledigheden er meget lav, er det afgørende, at branchen styrker produktiviteten, fremmer indsatsen for at fastholde medarbejdere og benytter forskellige rekrutteringsmuligheder. Det er den bedste kur mod, at mangel på arbejdskraft kommer til at begrænse aktiviteten fremadrettet, siger Niels Jørgen Hansen.

-cmn

Læs mere om Byggeri

6/10 2016
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder