Aktuelle nyheder - Byggeri

Installatører presser grossistpriserKlarpris.dk samler den enkelte håndværkers rabataftaler på tværs af grossisterne og beregner prisen på alle varerne f.eks. en vandhane.

Installatører presser grossistpriser

Små håndværkere får nu bedre forhold for at drive forretning efter at nyt samarbejde sikrer gennemsigtige grossistpriser, og samler håndværkernes administration i ét system

Del artiklen på

Et nyt samarbejde mellem Danmarks førende ordresystem for håndværkere, Ordrestyring.dk, og prissammenlignings-platformen, KlarPris.dk, skal nu sikre, at mindre VVS’ere og elektrikerfirmaer rent administrativt kan være på fuld højde med storentreprenører.

Det skal ske ved at give virksomhederne adgang til gennemsigtige grossistpriser og håndtering af al administration i ét system.

- Vi har virkelig ramt noget i håndværkerbranchen. De får et hidtil uset overblik over forretningen og nu også gennemsigtige grossistpriser, siger adm. direktør hos Ordrestyring.dk Carsten Schou Rasmussen, der har oplevet massiv interesse siden firmaets begyndelse.

Uigennemsigtige grossistpriser
Interessen skyldes især, at brugerne ofte finder steder, hvor de kan spare penge, vurderer samarbejdspartnerne bag de to pristjenester.

- På grund af Ordrestyring.dk samt fakturakontrol fra KlarPris opdager vi fejl hver eneste uge, som kommer til vores fordel. På en enkelt faktura sparede vi 29.000 kr. Den anden uge sparede vi 15.000 kr. bare i fejlfakturering, siger en af Ordrestyrings kunder, Michael Hovgaard Grebart, der er adm. direktør hos Emil Hansen & Søn A/S.

Især mindre VVS’ere og elektrikere har svært ved at gennemskue grossistpriserne. Hver grossist giver håndværkerne en individuel rabatprocent, hvor håndværkerne ved hvert indkøb selv skal beregne deres reelle indkøbspris ud fra listeprisen.

Det har gjort det svært for håndværkerne at overskue markedet, når den samme vandhane fandtes hos fem grossister til fem forskellige listepriser, som skulle fratrækkes fem forskellige rabatter.


En af Ordrestyrings kunder er Michael Hovgaard Grebart, der er adm. direktør hos Emil Hansen & Søn A/S.

Samler rabataftaler
Klarpris.dk samler den enkelte håndværkers rabataftaler på tværs af grossisterne og beregner prisen på alle varerne f.eks. en vandhane, så håndværkeren umiddelbart kan se, hvilken grossist, der har den laveste pris.

Prissammenlignings-platforme med grossistpriser er ifølge KlarPris-direktøren mere vanskelige at udvikle end platforme målrettet til forbrugere:

- Går vi på Momondo.dk, så får vi altid samme pris på flybilletter præsenteret. Men hos grossisterne er priserne til hver enkelt kundevirksomhed forskellige. Det er vanskeligt at præsentere overskueligt til kunderne, men det er vi lykkedes med, og det er der ingen andre systemer, der kan håndtere end vores, siger direktør for KlarPris.dk Jens Davidsen.

Rammer et stort behov
Ordrestyring.dk’s grundlægger udviklede oprindeligt systemet på opfordring af en håndværker-ven, der ikke altid fik faktureret det hele eller til tiden, og ikke havde overblik over papirarbejdet.

- Dér tænkte jeg, at jeg kunne lave et simpelt system til ham, for som håndværker er det en stor milepæl at gå fra at være to mand til f.eks. seks mand, hvor der pludselig opstår behov for mere avanceret administration, og det er håndværkerne typisk ikke så begejstrede for, siger Jens Davidsen.

Ordrestyring.dk har oplevet eksponentiel vækst, og er pt. på omkring 400 kunder.

-cmn

Læs mere om Byggeri

4/9 2015
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.