Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

KAB vælger ny byggepartner til milliardkontrakt

KAB vælger ny byggepartner til milliardkontrakt

KAB Trust er navnet på et nyt byggepartnerskab, der skal håndtere byggesager for boligorganisationerne i KAB-fællesskabet, hvis boligorganisationerne vælger det

Del artiklen på

Det nye byggepartnerskab, der kalder sig KAB Trust, består af Enemærke & Petersen, Kant arkitekter, JJW arkitekter, SLA, Oluf Jørgensen, Norconsult og Rekommanderet.

Fællesskabet skal håndtere byggesager for boligorganisationerne i KAB-fællesskabet. Det er op til den enkelte boligorganisation, om de vil lægge deres byggesager i byggepartnerskabet eller sende dem i udbud på traditionel vis, men KAB forventer, at der kommer byggesager for omkring seks mia. kr. over en periode på op til seks år.

Partnerskabet trækker i arbejdstøjet d. 1. april 2019. Fire projektledere fra KAB skal sidde sammen med de nye partnere på KAB's kontor på Havneholmen, og de første seks byggesager ligger allerede klar til gennemførelse i regi af KAB Trust.

Tidligere er hver enkelt byggesag blevet udbudt separat, og de mange skiftende samarbejdspartnere har formentlig været en af grundende til den svigtende kvalitet og det stigende antal konflikter, KAB's bygherrer har oplevet i flere sager.

- Med det nye byggepartnerskab vælger vi at organisere byggeprojekter på en ny måde, der skal være med til at sikre bedre resultater i såvel renoveringer som nybyggeri. Med valget af KAB Trust får vi en samarbejdspartner, der allerede har en solid erfaring med strategisk partnerskab, og som dermed kan understøtte målsætningen om bedre resultater i byggeriet. Vi tror på, at et tæt samarbejde med KAB Trust vil komme boligorganisationer, byggesager og beboere til gode, siger Rolf Andersson, der er byggedirektør i KAB.

Fokus på beboernes behov
Kim Thinggaard, der er projektdirektør i Enemærke & Petersen, mener, at virksomheden i kraft af sin lange tradition for at bygge i det almene og særligt de store renoveringsopgaver kan højne kvaliteten ved at søge at komme tæt på beboerne og afdække deres behov:

- Det er en kompliceret opgave, som vi hele tiden søger at blive bedre til. Det er helt afgørende for den oplevede kvalitet af det færdige byggeri, men bestemt også for processen. Vi går ind i et nyt partnerskab med ydmyghed og med stor energi, siger han.

Formand med klare forventninger
Flere af boligorganisationerne i KAB-fællesskabet har også klare forventninger til det nye byggepartnerskab:
 
- Stabilitet er et succesmål for os. Vi har mange, dårlige erfaringer med ekstra krav fra entreprenører, som påvirker økonomien, og tidsplaner, der ikke holder. Jeg håber, at det nye byggepartnerskab vil betyde, at både økonomi og proces i byggesagerne i højere grad vil følge budgetter og planer, siger Bjørn Petersen, der er formand for Boligselskabet AKB, København.

Der løber nu en stand still-periode på 10 dage. KAB forventer at kunne underskrive rammeaftalen d. 1. april 2019.

-kj

Læs mere om Byggeri

25/3 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder