Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Køber solbeskyttelse til medarbejderneDennis Pedersen fra kranafdelingen i Ajos får udleveret solcreme af indkøbsleder Dennis Witek, så han og kollegaerne har mulighed for at beskytte sig mod solskader.

Køber solbeskyttelse til medarbejderne

Det lyder besnærende at arbejde i solen om sommeren, men det er også en risiko. Ajos beskytter medarbejderne ved at stille solcreme til rådighed

Del artiklen på

For meget sol er en risiko for medarbejdere, der er meget udendørs i sommertiden på linje med andre faktorer, der kan påvirke arbejdsmiljøet. Derfor har Ajos a/s valgt at tilbyde medarbejderne beskyttelse i form af solcreme til brug i arbejdstiden.

Der er ingen krav om brug af solcreme i arbejdsmiljøreglerne, men flere og flere får hudskader og symptomer på hudkræft, og HR-chef Anne-Marie Benner forventer, at det på et tidspunkt inden længe bliver et krav til virksomhederne, at de beskytter medarbejderne mod solskader.

Indkøbsleder Dennis Witek har ikke i sit netværk hørt om andre virksomheder, der køber solcreme ind til medarbejderne.

- Jeg har spurgt lidt rundt, og de fleste reagerer med, at det er jo ikke noget krav, så det gør de ikke, men Ajos vil gerne værne om medarbejderne og beholde dem i mange år. Vi har indkøbt ca. 50 pakninger med henholdsvis solfaktor 15 og faktor 30 samt aftersun. Det er alt sammen astma- og allergimærket, det har det nordiske svanemærke, og vi har sørget for, at det er uden parfume og farvestoffer. Vi skulle jo nødig sætte en allergisk reaktion i gang hos medarbejderne, understreger Dennis Witek.

Et værnemiddel
Anne-Marie Benner understreger, at solcreme først og fremmest er tiltænkt udemontører, som arbejder meget i det fri.

- Vi har købt til alle biler, men vi har det også stående i kemiskabene på vores faste matrikler til dem, der arbejder meget på vores pladser. Vi er klar over, at de fleste forbinder solcreme med sommerferie og strandliv, men vi ser det også som et værnemiddel på linje med hjelm, sikkerhedssko eller refleksvest, siger hun og tilføjer:

- Solskader er en risiko, som vi med en lille indsats kan forebygge. Folk har gået i solen i mange år, men noget tyder jo på, at skaderne bliver flere og alvorligere. Reelt ved vi ikke helt, hvor farligt det er at arbejde i solen, men vi synes, at det giver god mening for medarbejderne, at vi hjælper dem med at beskytte sig mod noget så alvorligt, siger Anne-Marie Benner.

-los

Læs mere om Byggeri

15/6 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder