Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Kommuner vælger miljøvenlige vejbelægningerSiden entreprenørkoncernen lancerede NCC Ecobit, har de oplevet en stigende interesse hos kommunerne for det miljøvenlige alternativ.

Kommuner vælger miljøvenlige vejbelægninger

Flere kommuner har fået øjnene op for de grønne løsninger på vejnettet. En af dem er Skanderborg, hvor NCC er i gang med at udlægge 84.000 m² nye vejbelægninger baseret på vegetabilske olier

Del artiklen på

I Danmark bliver 5-6 millioner m² veje hvert år vedligeholdt med en overfladebehandling, som er en vejbelægning, hvor et lag skærver lægges ned i et lag udsprøjtet bindemiddel. Halvdelen af overfladebehandlingerne bliver i dag udført med organiske opløsningsmidler i bindemidlet, som belaster vores miljø og klima.

Sparer 500 tons terpentin
Derfor introducerede NCC for nogle år tilbage et nyt produkt på markedet, som var det første varme bindemiddel til overfladebehandling på det danske marked uden organisk opløsningsmiddel. Produktet hedder NCC Ecobit og erstatter miljøskadelige stoffer med helt almindelig og ufarlig vegetabilsk olie. Der anvendes ganske enkelt rapsolie, præcis som den vi bruger i køkkenet, når vi steger og bager.

- Med indførelse af det rapsoliebaserede bindemiddel kan vi hvert år undgå, at over 500 tons terpentin belaster naturen og de medarbejdere, som dagligt udsprøjter bindemidler med organisk opløsningsmiddel. Men det kræver, at kommunerne følger med og tager produkter som NCC Ecobit til sig. De spiller en central rolle i forhold til at sætte skub i den grønne udvikling, siger salgschef i NCC Industry, Hans A. Muurholm.

Stigende interesse
Siden entreprenørkoncernen lancerede NCC Ecobit, har virksomheden opnået en solid erfaring i anvendelsen af produktet og oplever nu en stigende interesse hos kommunerne for det miljøvenlige alternativ. En af de kommuner, som har taget skridtet videre mod en bæredygtig fremtid, er Skanderborg Kommune, som netop er ved at få udlagt 84.000 m² NCC Ecobit fordelt på 14 veje:

- Som kommune ønsker vi at tage ansvar for klima og miljø. Hvis vi skal omstille os til et bæredygtigt samfund, kræver det, at vi tænker nyt og er klar til at prøve nye løsninger af. Derfor er det oplagt, at vi blandt andet får afprøvet nye miljøvenlige produkter i forbindelse med vores funktionskontrakt med NCC Industry om drift og vedligehold af vores veje, siger afdelingsleder Jens Peter Langballe Sørensen fra Vej og Trafik i Skanderborg Kommune.

Danmark halter bagefter
Danmark har længe haltet efter vores nabolande, når det kommer til at anvende miljøvenlige alternativer. Valget er ofte faldet på traditionelle løsninger, fordi prisen på 'almindelig' overfladebehandling stadig er den billigste løsning på det danske marked. Prisen på NCC’s rapsoliebaserede overfladebehandling er kun en anelse dyrere end traditionel overfladebehandling. Ikke desto mindre har kommuner som Skanderborg Kommune nu fået øjnene op for at investere i grønne løsninger som Ecobit, fordi produktet også har en kvalitet, der er fuldt på højde med traditionel overfladebehandling.

- Hos NCC glæder vi os over, at flere og flere danske kommuner ser gevinsterne ved at anvende miljøvenlige kvalitetsprodukter som NCC Ecobit. Vi har en vision om at forny vores branche og levere ekstraordinære bæredygtige løsninger. Det gør vi bl.a. ved at gå forrest med udviklingen af klimaveje og ved at arbejde på at reducere branchens miljømæssige fodaftryk, siger Hans A. Muurholm.

-jhn

 

Læs mere om Byggeri

16/6 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder