Aktuelle nyheder - Byggeri

Konditaget Lüders vinder eftertragtet designprisKonditaget Lüders er et 2400 m2 offentligt byrum med faciliteter til træning, ophold og leg i 24 meters højde på taget af P-hus Lüders på Helsinkigade i Århusgadekvarteret. Foto: Rasmus Hjortshøj

Konditaget Lüders vinder eftertragtet designpris

Konditaget er kåret som vinder af den internationale designpris Danish Design Award i kategorien 'Liveable Cities'

Del artiklen på

Samfund

Danish Design Award er årets store danske designbegivenhed, som hylder de bedste designløsninger og viser de mange måder, hvorpå design kan gøre en forskel for vores samfund. Juryen består af 15 medlemmer, der er førende eksperter indenfor dansk og internationalt design, innovation og meget mere.

Normalt offentliggøres vinderne ved et stort anlagt awardshow, men på grund af Covid-19 situationen var tirsdagens begivenhed et online arrangement. Her blev 15 priser uddelt i kategorier, der spænder fra sundhed over ressourcebevidsthed til forbedring af arbejdslivet og altså også kategorien 'Liveable Cities'.

Konditaget Lüders vinder prisen med følgende motivation fra juryen:

’Dette er første gang, vi ser et parkeringshus blive levende. Det levende tag er blevet indarbejdet i bygningen på en meget intelligent måde, så folk kan lege og udøve sport, mens de samtidig får adgang til en udsigt, som man normalt skal betale for. Det er denne form for arkitektur, der kan give Danmark en førende rolle internationalt’, lyder et uddrag af motivationsteksten til designprisen.

By & Havn er bygherre og ejer af Konditaget Lüders, der er tegnet af JAJA Architects og opført med 5E Byg som entreprenør. Administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro, siger:

- Århusgadekvarteret er et bæredygtigt bykvarter, der primært består af karrébyggerier, og Konditaget er et svar på udfordringen, hvordan man etablerer sport og leg i et klassisk bykvarter. Kombinationen af aktivitetsmuligheder og den spektakulære udsigt har siden åbningen gjort Konditaget til et populært byrum og samlingssted for kvarterets beboere og besøgende fra nær og fjern. Det er dejligt at blive anerkendt for, siger hun.

Integrerer flere funktioner i offentligt byggeri
Arkitekt og partner i JAJA Architects, Kathrin Susanna Gimmel, er ikke overraskende stolt af, at konditaget løb med den danske designpris.

- Med Konditaget er vi lykkedes med et formsprog, der forener flere offentlige funktioner på samme tid, og prisen vil sparke yderligere liv i en international bevægelse, der netop går mod at integrere flere funktioner i offentligt byggeri. Det kan vi forhåbentlig bruge at inspirere til lignende opgaver internationalt.

Konditaget Lüders er udviklet af By & Havn i samarbejde med DGI Storkøbenhavn, crossgym- og løbeeksperter samt Lokale og Anlægsfonden.

By & Havn har finansieret faciliteterne med støtte fra Lokale og Anlægsfonden. JAJA Arkitekter har designet og været rådgivere på tagets indretning.
Konditaget Lüders vandt årets 'Liveable Cities'-pris foran de andre nominerede Sankt Kjelds Plads og Bryggervangen, Copenhagen Islands og Hubbster.

-los


Læs mere om Byggeri

3/6 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.