Aktuelle nyheder - Byggeri

Konferencefokus på bæredygtigt træDen canadiske træarkitekt Michael Green vil på konferencen tale om, hvordan hans arbejde med træ har inspireret en helt ny generation af arkitekter og ingeniører.

Konferencefokus på bæredygtigt træ

Verdenskendt arkitekt kommer til Danmark for at sætte fokus på bæredygtigt træ og styrke Danmarks position som international leder i udviklingen hen mod realiseringen af FN’s 17 verdensmål

Del artiklen på

Den  27 oktober 2016 afholder Chora Connection en ambitiøs, international konference på KADK i København, der skal bane vejen for mere bæredygtigt design og byggeri.

Konferencen har titlen Go2Wood Conclave 16 og vil samle repræsentanter fra hele træindustriens værdikæde, til at rette spotlight på træ som et fleksibelt og CO2-optimalt byggemateriale, der kan gavne samfundet på en lang række områder, og som de danske skove i forvejen bugner af.

Sammen med resten af verdenssamfundet har Danmark fornyligt vedtaget FNs 17 verdensmål, der udstikker en række konkrete retningslinjer for, hvordan verden bør udvikle sig hen mod 2030. Formålet med Go2wood er at sikre Danmarks efterlevelse af denne bestræbelse ved at fremme træ som et byggemateriale, der er langt mere bæredygtigt og miljøvenligt end f.eks. beton og stål, og som dermed kan understøtte implementeringen af de 17 verdensmål.

Skyskrabere i træ
Konferencen, der foregår på engelsk er en kulmination af en serie workshops med titlen Go2Wood, der har haft til hensigt at katalysere handling, skabe opmærksomhed og udvikle metoder for en mere bæredygtig brug af træ.

Go2Wood samarbejder med anerkendte aktører såsom DAC, Danske Ark, CF Møller, KU, KADK, Træ.dk og Møbelindustrien m.fl.                     

Den canadiske træarkitekt Michael Green vil på konferencen tale om, hvordan hans arbejde med træ har inspireret en helt ny generation af arkitekter og ingeniører. Michael Green er bl.a. kendt for at anvende træ i sine populære byggerier, der kan findes over hele verden. Hans TED-talk ’Why we should build wooden skyscrapers’ er oversat til 31 sprog og set af mere en 1 million.

Blandt de bekræftede keynote-talere på konferencen er desuden bl.a.; Niels Elers Koch, Anne Biem, Nick Milestone, Mikkel Mørch, Jakob Rygg Klaumann, Andrew Waugh, Dan Cornelius, Frank Erichsen, Søren Nielsen, Jonas Rönnberg og Mikael Koch.

Fokus på hele værdikæden
Første halvdel af programmet består af  inspirationsoplæg, der skal sætte fokus på hele værdikæden inden for industriel anvendelse af træ.

Anden halvdel af programmet består af tre parallelle sessioner med temaerne; industrielt design, arkitektur og uddannelse.

Go2WOOD Conclave skal resultere i nye konkrete initiativer og metoder, der kan bane vejen for en bedre anvendelse af træ inden for dansk design og byggeri, baseret på den nyeste tværfaglige viden om træ som en bæredygtig ressource med mange kvaliteter og fordele.

Chora Connection er en non-profit handletank, der arbejder for et bæredygtigt og resilient Danmark. Chora Connection samarbejder med nationale og internationale aktører om at udvikle bæredygtige løsninger på samfundets udfordringer – med fokus på Danmark.

-cmn

Læs mere om Byggeri

20/9 2016
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.