Aktuelle nyheder - Byggeri

La Tour Tårnet skal markere toppen af Aarhus

La Tour Tårnet skal markere toppen af Aarhus

Højhusprojektet, der er sendt i offentlig høring, skal møde de mange behov for kvalitetsboliger og samtidig tilføje et markant vartegn til byens nordlige adgangsvej

Del artiklen på
Aarhus er i en rivende udvikling med mange tilflyttere, heraf mange studerende. Det giver et stigende behov for boliger i nærhed til uddannelsesinstitutionerne. Aarhus nord omkring Randersvej er karakteriseret af nærheden til Skejby Sygehus, mange virksomheder og universitet, men relativt få boliger.

- Med La Tour Tårnet kan vi tilbyde beboerne at bo i kort afstand fra midtbyen, samtidig med at de får attraktive rammer i form af funktionelle og økonomisk tilgængelige boliger med altan og en helt spektakulær udsigt. De mange lejligheder vil bringe liv til bydelen, og bygningens markante udtryk vil styrke hele områdets identitet, fortæller direktør og bygherre Jens Richard Pedersen, som også ejer grundens nuværende byggeri, Hotel La Tour.

Grunden på Randersvej 139 ligger i et område, som Aarhus Kommune allerede har som et muligt område for højhusbyggeri.

Urbane højhustypologi
Bygningen har form som en halvcirkel, som er lavest mod det historiske vandtårn og Randersvej og gradvist vokser op mod et tårn på 95 meter og 31 etager. Denne form er udviklet med udgangspunkt i en række forhold og hensyn fortæller 3XN's grundlægger og kreative direktør, Kim Herforth Nielsen:

- Den gradvise stigning er med til at formidle overgangen fra de store flade bygninger, som præger lokalområdet, til den urbane højhustypologi. Bygningen har et unikt udtryk og vil blive en positiv tilføjelse til Aarhus’ skyline, men formen er samtidigt et udtryk for respekt for det historiske og identitetsskabende vandtårn. Vi har sikret, at vandtårnet på ingen måde forsvinder bag det nye tårn, men i stedet bevarer sin karakter af fikspunkt og forbliver en værdig medspiller i lokalområdets skyline. Bygningen med tårn og trappe vil om aftenen være belyst og vil sammen med vandtårnet udgøre en stor skulpturel form, siger han.

Lav og højere indkomst
Bygningen vil indeholde over 300 boliger, hvor af de fleste er indrettet som 3-værelseslejligheder, der henvender sig til to samboende eller par. Disse lejligheder prissættes, så de også er tilgængelige for studerende. I den øvre del af tårnet skabes større lejligheder, som henvender sig til beboere med en lidt højere indkomst.

Alle lejligheder har altan, som er integreret i bygningen. Det giver facaden et tredimensionelt udtryk, hvor hver enkelt enhed både træder frem og indgår som element i helheden. Da grunden er placeret på Aarhus højeste punkt; 80-90 meter over havoverfladen, vil bygningens beboere kunne nyde en fantastisk udsigt over Aarhus by, havnen og Aarhus-bugten.

Bygningen omkranser et attraktivt sydvendt gårdrum med springvand, som egner sig godt til sociale aktiviteter. Ved at vende bygningens altaner mod syd, nord og vest er de skærmet fra støj fra vejen. For yderligere at sikre hensynet til naboerne, er tårnet placeret længst tilbage på grunden. Det betyder, at det vil kaste en smal skygge, som kun kortvarigt vil dække de omkringliggende bygninger.

- kj

Læs mere om Byggeri

18/8 2014
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.