Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Levende byrum med enkle indgrebParkeringsplads omdannes pop-up til et inspirerende og rart byrum

Levende byrum med enkle indgreb

Jason Roberts fra bevægelsen Better Block skaber bedre byrum og lokale fællesskaber uden at spørge nogen om lov

Del artiklen på

På Building Green i Forum giver Jason Roberts anvisninger til, hvordan man skaber levende byrum med enkle ændringer.

Jason Roberts foreslår at forandre byerne uden at afvente tilladelse fra kommuner eller andre myndigheder. Initiativer til byudvikling kan opstå spontant og realiseres umiddelbart.

Jason Roberts maler cykelstier på kørebanen og skaber sving på vejbanen med nye træer eller markerer en ny fodgængerovergang med hvid gaffatape.

Guerilla-urbanister
Better Blocks er en international bevægelse, der skaber bedre byrum med guerilla-metoder. Det er første gang Jason Roberts kommer til Danmark, når han taler i Forum den 1. november for at inspirere gæsterne på Building Green med sine skæve ideer.

- Vi har fået Jason Roberts til at rejse over Atlanten for at besøge Building Green. Han har nogle ret vilde idéer til byudvikling med få enkle midler og han har formået at skabe store forandringer i det små. Han har et engagement, der skaber opbakning til hans initiativer, siger Sarah Elhauge, projektleder på Building Green.

Den amerikanske aktivist blev inspireret til sit arbejde efter en rejse til Europa, hvor han oplevede levende bymiljøer på Italiens mange pladser og de fyldte cykelstier i Skandinavien. Det overbeviste ham om, at der kunne gøres noget ved byrummene hjemme i Dallas.

Med massiv opbakning fra lokalmiljøet transformerede han en trist, trafikeret vej til et festligt og kulturelt samlingspunkt for hele nabolaget sammen med beboerne i bykvarteret i 2010.

- Når man har travlt med at udvikle byer, glemmer man ofte de mennesker, der allerede bor der eller ekskluderer dem i processen. Hvis man mener bæredygtighed alvorligt, er det i virkeligheden de eksisterende boligområder, der skal inddrages og være med til at skabe forandringerne, siger Jason Roberts, der kun behøvede en rulle gaffatape for at skabe den den første cykelsti i sin hjemby.

Jason Roberts initiativer i Dallas har siden spredt sig til hele verden. Hver dag udfører mindre grupper af lokale borgere forandringer i deres lokalmiljøer i USA, Iran og Australien uden at spørge om lov først.

Undergrundsarkitektur
Building Green lægger hvert år scene til inspirerende foredrag med markante personligheder fra arkitekt- og byggebranchen. Den amerikanske guerilla-urbanist Jason Roberts er IT-konsulent og rockmusiker og ikke en del af det etablerede miljø.

- Det skal ikke kun være de professionelle, der kommer til orde på Building Green, også de skæve, kreative og uprøvede ideer er velkomne, så vi kan få så mange perspektiver på bæredygtigt byggeri som overhovedet muligt, siger Sarah Elhauge. Hun mener at Building Green skal være kendt som stedet, hvor de allernyeste tendenser inden for byggebranchen eksponeres.

Jason Roberts oplæg, Build a better block - how to make real change in your community today, kan høres i Forum onsdag den 1. november kl 14.

Gratis tilmelding til Building Green her

- eca

Læs mere om Byggeri

10/10 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder