Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Mangel på arbejdskraft er ikke kun et dansk problem

Flere af vore nabolande har lavere ledighed end Danmark, og der bliver de kommende år færre europære i den erhvervsaktive alder

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Fra flere sider har der været peget på, at når der ikke er opstået overophedning i byggebranchen, skyldes det blandt andet muligheden for at importere arbejdskraft fra udlandet,

Men det er måske en stakket frist nye tal fra EU viser nemlig, at ledigheden også falder i vores nabolande, og den er i de lande, som Danmark typisk rekrutterer arbejdskraft fra.

Danmarks Statistik har netop offentliggjort tal fra europæiske arbejdskraftundersøgelse, som viser, at den europæiske ledighed er faldet til 7,6 procent i andet kvartal 2017. I samme kvartal i 2013 lå ledigheden på 10,8 procent, mens den sidste år lå på 8,6 procent.

Lavere ledighed end Danmark
Ledigheden er nu særligt lav i lande som Tyskland og Polen, der i dag har en lavere ledighed i Danmark. Det skriver Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev Agenda.

- Når ledigheden falder i Europa, er det selvfølgelig et godt tegn. Det betyder, at der er gang i økonomien og i arbejdsmarkederne. Men det betyder også, at de danske virksomheder ikke nødvendigvis kan regne med fortsat at rekruttere europæere fra vores nabolande i samme omfang, som vi hidtil har gjort, siger chefkonsulent i DA Jens Troldborg:

Demografisk problem
Han understreger, at skal den økonomiske fremgang i Danmark fortsætte, er det afgørende, at vi fortsat kan lokke kvalificerede hoveder og hænder til Danmark fra resten af EU:

- Vi ved, at Europa i fremtiden får flere ældre og færre personer i den erhvervsaktive alder. Sammenholdt med den aktuelle lave ledighed betyder det, at vi både har en kortsigtet og langsigtet udfordring i forhold til mangel på arbejdskraft, som der politisk skal tages hånd om, skutter Jens Troldborg:

FAKTA:
I Tyskland er ledigheden faldet fra 4,2 procent til 3,8 procent.
I Polen er ledigheden faldet fra 6,2 procent til 5 procent.
I Holland er ledigheden faldet fra 6,2 procent til 5 procent.
I Sverige er ledigheden faldet fra 7,5 procent til 7,3 procent.
I England er ledigheden faldet fra 4,8 procent til 4,3 procent.
I Danmark er ledigheden faldet fra 6 procent til 5,5 procent.
Alle tal er fra andet kvartal i hhv. 2016 og 2017.

Læs mere om Byggeri

19/10 2017
AffugtningAfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring pladerBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsrenoveringCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKalkudfældnings fjernerLamellerLejderLimtræLofterMalingMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPerforerede panelerPortautomatikPorteRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSaxliftSkure og modulerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukSyre erstatningTapetTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUni rensVarmepumperVægbeklædningVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder