Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Mattias Tesfaye (S): Vi var naive over for østeuropæisk arbejdskraftMatias Tesfaye vil øge kontrollen med social duming ved blandt andet at give SKAT lov til igen at kontrollere på privat grund

Mattias Tesfaye (S): Vi var naive over for østeuropæisk arbejdskraft

Ifølge 3F’s Fagbladet har den danske stat hentet over 630 millioner kroner på indsatsen mod social dumping i form af øget skattekontrol af østeuropæiske arbejdere.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Socialdemokratiets ordfører mod social dumping, Mattias Tesfaye siger til BygTek, at tallet er udtryk for, at der er penge at hente, når myndighederne kommer rundt på eksempelvis byggepladserne og kontrollerer, om tingene i form af blandt andet RUT-registrering er i orden:

- Der snydes desværre stadig væk temmelig meget. Der er fortsat problemer med at få pengene ud af virksomhederne i Østeuropa, men der begynder at være erfaringer med at kradse pengene ind, så de ender i statskassen, så vi ikke er fuldstændig til grin, siger Mattias Tesfaye til BygTek.

Mere kontant til værks
Samtidig peger han på, at der er behov for, at myndighederne kan gå mere kontant til værks i form af at konfiskere de østeuropæiske virksomheders værdier i form af eksempelvis værktøj og arbejdskøretøjer som sikkerhed for, at blandt andet bøder betales:

- Så kan de ikke bare stikke af fra regningen. Det har myndighederne faktisk mulighed for i dag, men det er ikke altid, muligheden bruges, siger Mattias Tesfaye, der i øvrigt glæder sig over signaler fra regeringen om, at indsatsen mod social dumping skal gøres permanent i stedet for, at der afsættes årlige, målrettede bevillinger på Finansloven:

- Men jeg vil gerne se det, før jeg tror det, siger han videre...

Østudvidelse er kommet for at blive
Den socialdemokratiske ordfører slår fast, at ’østudvidelsen er kommet for at blive’, og det samme gælder derfor udfordringerne i form af social dumping:

- Derfor skal indsatsen også være permanent og ikke noget, vi forhandler om hvert efterår. Vi har alle været lidt naive med en forestilling om, at bare de østeuropæiske firmaer krydsede grænsen, ville de overholde danske lønninger og sende penge i den danske statskasse. Men vi må erkende, at der er kommet en anden kultur på det danske arbejdsmarked, og hvis ikke vi ruster os mod det, kommer vi til at stå tilbage med tomme lommer og en lang næse, siger Mattias Tesfaye.

Det er set før
På baggrund af de seneste afsløringer af horrible arbejdsforhold i transportbranchen med import af udenlandsk arbejdskraft fra Filippinerne, der bor under menneskefjendske forhold, og regeringens ønsker om netop at importere arbejdskraft fra Asien, siger det socialdemokratiske folketingsmedlem, at der som udgangspunkt ikke er nogle brancher, der er ’hellige’:

- Det ser vi i andre lande, hvor det begynder på det mindst organiserede arbejdsmarked, som eksempelvis rengøring og vikarbureauer. Hvis vi ikke får bugt med det, breder tendensen sig, og så bliver en langt større del af arbejdsmarkedet udfordret. Derfor skal det slås ned fra starten, siger Mattias Tesfaye.

SKAT skal kunne kontrollere på privat grund
Han ønsker derfor bevillingerne til indsatsen mod social dumping øget og gjort permanente:

- Desuden er der en lang række andre forslag, som eksempelvis at genindføre SKAT’s mulighed for at kontrollere på privat grund. Den mulighed fjernede regeringen, og det har forhindret kontrol af de firmaer, som arbejder på villavejene. Reglen fungerede fint under den røde regering, og selv arbejdsgiverne i Dansk Byggeri bakkede den op. Derfor opfatter jeg det som et rent ideologisk tiltag at fjerne reglen, slutter Mattias Tesfaye.

Lyt til hele interviewet med Mattias Tesfaye på nedenstående link

http://radioupdate.dk/Updatenyheder.asp?page=3443&TB=0

Læs mere om Byggeri

14/11 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder