Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Milliard-kontrakt med italienere underskrevetKontrakten underskrives af Regionsrådsformand Heino Knudsen og CEO Massimo Malvagna fra Itinera samt projektdirektør Helle Gaub og Barbara Maccioni fra CMB. Foto: Gert Ellegaard

Milliard-kontrakt med italienere underskrevet

Så er der sat underskrifter på kontrakten til 2,2 milliarder kroner på at bygge Sjællands Universitetshospital i Køge. Det bliver italienske Itinera, der også skal bygge Storstrømsbroen samt Odense Universitetshospital

Del artiklen på

Et joint venture bestående af entreprenørerne Itinera og CMB samt rådgiverne Politecnica og EKJ Rådgivende ingeniører har vundet opgaven med at bygge 110.000 kvadratmeter senge- og behandlingsbygning til Sjællands Universitetshospital i Køge.

Kontrakten blev 16. april 2018 underskrevet af regionsrådsformand Heino Knudsen og projektdirektør Helle Gaub for Region Sjælland samt af CEO Massimo Malvagna, Itinera SpA, 0g international business manager Barbara Maccioni, CMB, på vegne af vinderkonsortiet.

Det er en stor dag for Region Sjælland, fastslog regionsrådsformand Heino Knudsen.

- Vi har i dag indgået en aftale med et stort og top-professionelt konsortium under ledelse af Itinera. Itinera har en mangeårig og omfattende viden og erfaring med at designe og opføre hospitaler af høj kvalitet. Vi ser frem til samarbejdet, og til at vi med denne aftale kommer et væsentligt skridt nærmere mod det universitetshospital, som kan tilbyde Region Sjællands borgere pleje og behandling af høj kvalitet, også på områder hvor vi i dag må sende patienter til behandling uden for vores egen region.

Arbejdspladser og praktikpladser
Selve byggeriet vil skabe arbejdspladser til håndværkere og praktikpladser og uddannelsesmuligheder for unge mennesker.

- Det vindende hold lægger stor vægt på samarbejde med lokale virksomheder og fagforeninger og vil derfor også sætte skub i Region Sjællands erhvervsudvikling, siger Heino Knudsen.

Det bekræfter Itinera-direktør Massimo Malvagna.

- Vi er meget stolte over at vinde kontrakten, Vi vil komme med vores ekspertise i hospitalsbyggeri og finde danske samarbejdspartnere, for eksempel ingeniører, så vi får et dansk-italiensk samarbejde, siger Massimo Malvagna.
Itinera og CMB skal også bygge det nye Odense Universitetshospital, her med CMB i front.

Tidsplan
Sjællands Universitetshospital i Køge opføres i etaper som en udvidelse af det eksisterende hospital og koster i alt fire milliarder kroner.
Den aktuelle kontrakt omfatter 80 procent af de nybyggede arealer og rummer blandt andet akutafdelingen, sengeafdelinger, ambulatorier, billeddiagnostik, operationsstuer og stråleterapi. Byggeriet vil strække sig frem mod 2024.

- Frem til januar 2019 skal konsortiet tegne det konkrete projektforslag, der skal bygges. Første spadestik forventes i sommeren 2019, og de første indflytninger sker i sommeren 2021, fortæller projektdirektør Helle Gaub.

-jhnLæs mere om Byggeri

17/4 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder