Aktuelle nyheder - Byggeri

Milliarder i Landsbyggefonden sættes nu i spilTusinder af almene boliger landet over står foran renovering med penge fra Landsbyggefonden

Milliarder i Landsbyggefonden sættes nu i spil

Det er snart 14 dage siden, at en række aktører i byggeriet rettede henvendelse til regeringen for at få gang i en række ventende renoveringsopgaver i den almene sektor, men det blev Venstre, der tog initiativet

Del artiklen på

Politik - Samfund

Af Dan Bjerring

Christiansborg


Venstre har opfordret regeringen til at sætte gang i de 453 renoveringsopgaver, der venter på at blive udført i den almene boligsektor til en pris af cirka 17 milliarder kroner. Det er altså penge, der IKKE belaster statskassen, men som ifølge sekretariatschef Gunde Odgaard fra BAT-kartellet vil gavne omkring 70.000 beboere.

Og finansminister Nicolai Wammen reagerede positivt på initiativet fra Venstre, så dermed tyder alt på, nu sker der endelig noget:

- De er positivt, hvis man fra Folketingets side vil åbne for, at de 453 projekter med renoveringer i den almene boligsektor, som står på venteliste i Landsbyggefonden. Det vil være meget tiltrængt og holde hånden under et meget trængt marked og medvirke til at virksomhederne holder på deres medarbejdere, siger Gunde Odgaard til BygTek.

Stort marked blinker forude
Han understreger, at det gælder både de udførende virksomheder, rådgivende ingeniører og arkitektvirksomheder:

- De kan nemlig se, at et forholdsvis stort marked står og blinker forude, og det er opgaver, som kan sættes forholdsvis hurtigt i gang. Modsat ophævelsen af anlægsloftet i kommunerne, som blev suspenderet, er alle de 453 projekter i de almene boliger minutiøst planlagt. Ellers kan de ikke få støtte i Landsbyggefonden. Man ved, hvad der skal ske og er klar til at sende i udbud, så snart der siges ”GO”!, siger BAT’s sekretariatschef.

Økonomisk stimulus
Han har selv været ude og påpege, at regeringen tilsyneladende ’holder krudtet tørt” i forhold til at anvende Landsbygefonden, og han tror, at regeringen har haft en plan om at bruge renoveringerne i den almene sektor som led i en økonomisk stimuluspakke efter påske:

- De kommende forhandlinger om Landsbyggefonden kommer nok til at indgå i forhandlingerne en økonomisk stimuluspakke, og det er nok ikke realistisk, at den kommer meget før påske. Mange mener måske, at de godt 17 milliarder kroner, der nu kan bruges fra Landsbyggefonden er mange penge, men det er kun til den samlede værdi af de 453 projekter. Fremadrettet er der mange flere penge i fonden, siger Gunde Odgaard.

Skulle være brugt i nyt boligforlig
Når man fra politisk hold er så forsigtig med at bruge milliarderne i Landsbyggefonden, kan det ifølge Gunde Odgaard skyldes, at der fortsat er folk i Finansministeriet, der er bange for, at sætter man for meget gang i byggesektoren, kan der forårsage overophedning af arbejdsmarkedet, når corona-krisen er ovre:

- Man kan heller ikke afvise, at nogen har drømt om at bruge nogle af Landsbyggefondens midler i forhold til det boligforlig, der udløber i foråret, slutter BAT’s sekretariatschef

Hør hele interviewet med Gunde Odgaard på nedenstående link

http://radioupdate.dk/Updatenyheder.asp?page=3873&T=Milliarder%20i%20Landsbyggefonden%20kommer%20i%20aktion

Læs mere om Byggeri

1/4 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.