left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Millioner til dansk iværksætter, der vil redefinere fremtidens kontorbyggeri

Millioner til dansk iværksætter, der vil redefinere fremtidens kontorbyggeri

En amerikansk startup-succes med en dansk stifter har fået en større kapitalindsprøjtning på 80 mio. kr. fra blandt andre Bjarke Ingels

Del artiklen på

Fleksibel arkitektur for kontorbyggeri rulles i disse år ud i hele verden. Det sker som konsekvens af en stigende efterspørgsel efter korttidsleje og behovet for fleksible arbejdspladser, der på kort har gjort Room med den danske stifter og serieiværksætter, Morten Meisner-Jensen, til en stor succes på især det amerikanske marked.

Nu får Romo, der producerer modulære løsninger til fremtidens kontorarbejdspladser, tilført 12,5 mio. dollars svarende til godt 80 mio. danske kroner fra amerikanske venturefonde og den danske arkitekt arkitekt Bjarke Ingels. Investeringen kommer på bagkant af corona-pandemien, der ifølge Morten Meisner-Jensen har haft store konsekvenser for, hvordan vi anskuer vores måder at arbejde på:

- I de seneste år har vi set en stigende global efterspørgsel på korttidsleje, co-working og mere fleksible arbejdspladser. Den efterspørgsel er blevet kraftigt accelereret af den verdensomspændende corona-pandemi, der nu stiller store krav til forandring og bedre arbejdsmiljø. Hos Room skaber vi modulær arkitektur, der imødekommer virksomheders behov for forandring uden at bero på dyrt og tidskrævende byggeri og renovering. Fremtidens arbejdsplads efterspørger fleksibilitet og forandring, og derfor er vi stolte over at modtage mere end 80 mio. kr. i investering fra nogle af verdens førende venturefonde samt en investering fra Bjarke Ingels til at realisere vores vision om forandringsdygtig arkitektur, siger han.

Tre nye produkter
Det tocifrede millionbeløb skal bruges til at fortsætte Rooms videre vækstrejse og udvide virksomhedens produktportefølje, der allerede den næste måned byder på tre nye produkter.

Således får virksomhedens kerneprodukt, en lydisoleret telefonboks, der giver ansatte i storrumskontorer muligheden for at søge ro til et vigtigt opkald eller en opgave, selskab af flere modulære arkitekturløsninger, der skal imødekomme behovet for fleksibilitet, effektivitet og koncentration i de åbne kontorlandskaber. Bl.a. et modulært mødelokale for to-fire personer og et privat kontor, der gør social distancering muligt – alt sammen uden behov for ombygning eller renovering.

Bjarke Ingels selv ser frem til at komme med til at præge markedet for modulær arkitektur, hvor han glæder sig over at træde ind i Rooms advisory board:

- Adgang til bedre arkitektur bør være lettere tilgængeligt for alle. I mine øjne er Room en stærk demokratiserende løsning, som kan bane vejen for, at flere kan få større fleksibilitet ind i deres arbejdsmiljø. Jeg glæder mig derfor over investeringen i Room og samtidig at blive en del af virksomhedens advisory board, siger Bjarke Ingels.

Om Room
ROOM blev lanceret i maj 2018 af serie-iværksætterne Morten Meisner-Jensen og Brian Chen med støtte fra Slow Ventures og investorer fra Silicon Valley. Kort efter lanceringen blev Room kåret af Time Magazine som ’Best Inventions of 2018’, og ved udgangen af 2019 havde Room en omsætning på mere end 200 mio. kr. For nyligt blev Room kåret til en af de mest innovative designvirksomheder i 2020 af Fast Company. Virksomhedens mere end 3400 kunder tæller både startups og internationale giganter som Google, Nike, Apple, Uber and WeWork.

-kj

Læs mere om Byggeri

10/8 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.