Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Minister glæder sig over byggeriets genbrugErhvervsminister, Brian Mikkelsen (kons). i selskab med adm. direktør for Dansk Miljøforbedring A/S i Roskilde, John Kaldahl.

Minister glæder sig over byggeriets genbrug

Stadig flere ser fordelene ved cirkulær økonomi inden for byggeriet og Dansk Miljøforbedring A/S har netop vist erhvervsminister Brian Mikkelsen, hvordan indsamlet byggeaffald gøres klar til nye formål

Del artiklen på

For at Regeringen kan få nye eksempler på grønne erhvervstiltag har erhvervsminister Brian Mikkelsen været på besøg hos Dansk Miljøforbedring A/S i Roskilde. Her blev ministeren vist rundt hos den hastigt voksende genbrugsvirksomhed og fik et indblik i de processer og løsninger, som virksomheden har udviklet for at kunne genanvende byggematerialer i stedet for at de havner i deponi på lossepladsen.

En stærk økonomi giver plads til miljøet
Dansk Miljøforbedring A/S har siden etableringen for tre år siden oplevet stor vækst. Virksomhedens direktør tilskriver meget af deres succes til en generel holdningsændring i befolkningen og blandt virksomheder, der ser en fordel i at bidrage til en langt mere miljøvenlig anvendelse af naturens ressourcer.

- Der er mange virksomheder, der i disse år får øjnene op for de mange økonomiske fordele ved at tænke deres produktion ind i et mere cirkulært perspektiv, fortæller Dansk Miljøforbedrings administrerende direktør John Kaldahl.

Dansk Miljøforbedring i Roskilde sikrer, at tonsvis af byggeaffald, der ellers skulle på lossepladsen og i deponi, i stedet bliver genbrugt.

Danmark skal i front
Virksomhedens succes falder godt i tråd med ministerens ønsker, der ved flere lejligheder har pointeret, at Danmark bør være bannerførere indenfor cirkulær økonomi. Ifølge ministeren kommer cirkulær økonomi til at være et område med gode eksportmuligheder i de kommende år. Ministerens vision er godt i tråd med Dansk Miljøforbedrings innovative teknologier.

- I dag er det teknisk muligt at nedbryde eller sortere stort set hvilket som helst produkt og derved muliggøre genbrug af næsten alle materialer, siger Brian Mikkelsen og fortsætter:

- Dette besøg er jo et godt eksempel på, at der med de metoder og løsninger, som blandt andet Dansk Miljøforbedring bringer til markedet næsten ikke er nogen grænser for cirkulær økonomis potentiale.

-jhn

Læs mere om Byggeri

12/9 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder