Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Målet er nul deponiDet nye genvindingsanlæg, der indvies på fredag, kan neddele affaldet så bl.a. værdifulde metaller kan genanvendes.

Målet er nul deponi

Nyt genvindingsanlæg i Grenå skal bringe Stena Recycling endnu tættere på målet om nul deponi. Det nye anlæg har allerede skabt nye arbejdspladser og vil betyde ekstra travlhed for lokalmiljøet

Del artiklen på

Cirkulær økonomi er fremtiden. Og nutiden for stadig flere. Heriblandt Stena Recycling, der kontinuerligt arbejder på at finde ressourcer i affald som et skridt på vejen mod virksomhedens mål om nul deponi. Mere og bedre genvinding kræver teknologiudvikling og ikke mindst investering heri, hvilket Stena Recycling netop har gjort igen.

Fredag d. 19. maj indvies det nye genvindingsanlæg i Grenå under overværelse af energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt. Anlægget er udstyret med den nyeste teknologi, der vil gøre Stena Recycling i stand til i langt højere grad at genvinde affald fremfor at sende det på deponi. Det er en genvindingsløsning med gode forretningsmæssige udsigter, der samtidig reducerer belastningen af miljøet:

- At gå fra affald til ressource er, hvad vi hver dag arbejder for i Stena Recycling. Det er vores forretningsidé siden 1939 og vores mission er, at alt kan genanvendes. Derfor har vi valgt (med støtte fra Erhvervsstyrelsen) at investere stort i ny, unik teknologi, som flytter mange tusinde tons affald fra deponi til genanvendelse. Det er god økonomi for miljøet, samfundet og vores kunder, udtaler adm. direktør Ulf Arnesson.

Neddeler affaldet
Det nye genvindingsanlæg er det eneste af sin slags i Danmark og er i unikt i sin måde at kunne sortere en meget kompleks affaldstype. Ved sortering i det nye anlæg kan affald neddeles og give værdifulde metaller som ingen andre anlæg herhjemme.

På årsbasis er genvindingsanlægget dimensioneret til at behandle 45.000 tons affald. Den ekstra mængde bidrager ikke blot til en miljømæssig og økonomisk gevinst, den bidrager også til behovet for ekstra hænder. Som det ser ud lige nu, betyder det 5-10 nye job hos Stena Recycling i Grenå samt ekstra arbejde til lokalmiljøet:

- Med det nye genvindingsanlæg i Grenå har vi naturligt nok fået mere at se til. Udover at vi kan rykke os nærmere vores ambition om nul deponi, er vi også glade for at kunne bidrage til flere job her i lokalområdet. Indtil videre har vi ansat 5 personer, udtaler produktionschef Otto Jensen.

-los

Læs mere om Byggeri

17/5 2017
AfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLamellerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPerforerede panelerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder