Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Mærsk Tårnet vinder skandinavisk pris for grønne tageDet grønne tag er en del af SLA’s Sund Naturpark, der er en ny type moderne campuspark, der understøtter det gode studieliv og giver en lang række naturlige og sociale løft til byen.

Mærsk Tårnet vinder skandinavisk pris for grønne tage

Mærsk Tårnet i København modtager skandinavisk arkitekturpris for sit kæmpemæssige grønne tag, der er designet af SLA. Det er tredje gang på fire år, at SLA vinder prisen for bedste grønne tag i Norden.

Del artiklen på

Onsdag 22. november modtog SLA’s grundlægger og designdirektør Stig L. Andersson på vegne af SLA, Københavns Universitet og Bygningsstyrelsen en særlig hæder: Scandinavian Green Roof Award, der hvert år præmierer det bedste og mest bæredygtige grønne tag i Skandinavien.

Mere præcist det kæmpemæssige grønne tag, som SLA har designet til Københavns Universitets nye vartegn Mærsk Tårnet. Det 5.000 m2 store grønne tag er anlagt af Skælskør Anlægsgartnere i samarbejde med Byggros og Birkholm Planteskole. Bygningen er tegnet af C.F. Møller. Ingeniør er Rambøll.

Juryens motivation for at tildele SLA prisen lyder:

'Mærsk Tårnets grønne tag formår med succes at forene en meget stor tagflade på 5.000 m2 med sofistikeret design og genetablering af forskellige danske habitater. Det offentlige grønne tag bidrager med et samfundsmæssigt ansvar ved primært at være baseret på genbrugsmaterialer og reducerer regnvandsafstrømningen under skybrud betydeligt for optimal klimatilpasning i et tæt byområde.'

En del af Sund Naturpark
Det grønne tag er en del af SLA’s Sund Naturpark, der er en ny type moderne campuspark, der understøtter det gode studieliv og giver en lang række naturlige og sociale løft til byen. Det store, offentlige grønne tag tilbyder således en lang række udendørs studiepladser, grønne opholdssteder og nye muligheder for socialt samvær for både forskere, studerende og almindelige borgere.

Vild natur
Det grønne tag er designet med en høj grad af vild natur, der vha. tjørnebuske, natureng og egetræer genetablerer Københavns gamle offentlige Græsningsfælled, der frem til 1840’erne strakte sig helt ind til Skt. Hans Torv. Derudover er tilført en række eksotiske træarter som en hilsen til det multikulturelle Nørrebro, der samtidig gør både tag, bygning og park mere bæredygtigt og robust ifht. fremtidige klimaforandringer.

- SUND Naturpark og det grønne tag tilbyder en række nye funktionelle og sociale værdier til Nørrebro. Tagets stærke natur har et særligt designet jordlag, der skaber selvregulerede økosystemer og som kan håndtere selv 100-års skybrudshændelser og genbruger vandet i parken og i bygningen. Taget har ekstrem høj biodiversitet med indfødte engtyper og store træer. Og så er det offentligt tilgængeligt fra både bygning og park, hvilket gør det muligt for alle at opleve Københavns nye vilde natur helt tæt på, siger Stig L. Andersson, grundlægger og design direktør i SLA.

Vinder for tredje gang på fire år
Scandinavian Green Roof Award gives hvert år til et bemærkelsesværdigt grønt tag i Skandinavien, der nytænker temaer som biodiversitet, udnyttelse af regnvand, rekreativ værdi, bærdygtighed og innovativt design.

Det er tredje gang på fire år at SLA vinder prisen, og tegenstuen er således efterhånden en uofficiel nordisk mester i grønne tage. SLA’s tidligere vinderprojekter er Egedal Rådhus (2016) og Novo Nordisk Naturpark (2014). Af nuværende projekter med grønne tage kan især nævnes skibakken og det grønne tag på Amager Bakke, som SLA designer for BIG – Bjarke Ingells Group.

-jhn

Læs mere om Byggeri

23/11 2017
AffugtningAfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring pladerBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsrenoveringCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKalkudfældnings fjernerLamellerLejderLimtræLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPerforerede panelerPortautomatikPorteRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSaxliftSkure og modulerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukSyre erstatningTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUni rensVarmepumperVægbeklædningVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder