Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Måske befordringsfradrag på ny broforbindelse

Måske befordringsfradrag på ny broforbindelse

Befordringsfradrag for den nye bro over Roskilde Fjord vil nedsætte den reelle pris for pendlere til 10 kroner pr. passage

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Der synes at være noget håb forude for de pendlere og virksomheder, der er udset til at skulle betale for at benytte den nye broforbindelse over Roskilde Fjord.

Der er blandt andet overvejelser om et befordringsfradrag, der kan vise sig at være positivt for benyttelsen af broen og måske endda unødvendiggøre de trafikreguleringer/barrierer, der var planlagt i selve Frederikssund.

Det forudsættes, at broafgiften også vil kunne fradrages, selv om afstanden mellem bolig og arbejdsplads er mindre end 12 kilometer.

10 kroner pr. passage
Skatteværdien af et ekstra transportfradrag på 14 kroner pr. bropassage er cirka fire kroner. Det vil altså betyde, at den reelle nettoomkostning for brugeren reduceres fra cirka 14 kroner til cirka 10 kroner pr. passage.

Det forventes, at et befordringsfradrag vil betyde, at trafikken på den nye bro stiger fra cirka 12.900 til cirka 13.900 personbiler pr. hverdagsdøgn.

I forhold til rejser med bus er Vejdirektoratet ikke bekendt med, om der planlægges busruter over den nye bro. Fjordforbindelsen forventes at åbne med udgangen af 2019.

Indførelse af et befordringsfradrag, vurderes også kunne få mindst samme betydning som de planlagte trafikreguleringer i Frederikssund. Dermed forventes trafikreguleringerne at blive af mindre omfang.

Fortsætter dialog
Folketingsmedlem og medlem af Byrådet i Frederikssund, Hans Andersen (V), er glad for, at de største trafikpropper nu ser ud til at blive streget fra Vejdirektoratets liste:

- Det er helt urimeligt, hvis bilisterne skal ramme en mur af røde lys, reduceret hastighed, flere broåbninger og hvad der ellers er på listen, siger Hans Andersen.

Han vil fortsætte sin ’dialog’ med skatteministeren og transportministeren, så pendlerne på den nye bro slipper lidt billigere:

- Og så der stadig er et godt og gratis alternativ i den eksisterende bro. Det skal ikke ødelægges af en pallette af propper i trafikken, slutter Hans Andersen.


Læs mere om Byggeri

16/8 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder