Aktuelle nyheder - Byggeri

Multisal for hjemløse mændVisualisering: AART.

Multisal for hjemløse mænd

Møltrup Optagelseshjem udvides med en ny multisal, der skal skabe nye muligheder for hjemløse mænd, så de kan vende tilbage til samfundet

Del artiklen på

Arkitektur - Samfund

Lidt udenfor Herning ligger en hvidkalket herregård fra 1700-tallet. Stedet hedder Møltrup Optagelseshjem, og der er ikke tale om en almindelig herregård. For den gamle gård er i dag hjem for hjemløse mænd i alle aldre, der ønsker at lægge alkohol og stoffer bag sig - og at hjælpe til med at drive gården er her en naturlig del af hverdagen.

For at favne fællesskabet på gården har AART udarbejdet et proces- og konceptforløb for udviklingen af den nye multisal. Forløbet har til formål at udvide optagelseshjemmet med et 'Livsrum for udfoldelse', der skaber nye muligheder for fritidsaktiviteter for de beboere, der endnu er for socialt udsatte til at begive sig ud i samfundet. Fritiden er hele omdrejningspunktet for multisalen, hvor beboerne kan dyrke forskellige former for kultur- og idrætsaktiviteter på en tryg hjemmebane, men dog i tæt samspil med det omgivende lokalsamfund.

Her sker noget særligt
Med den 2600 m2 store multisal er det tanken at udvide herregården med en ny bygningslænge. Det vil ske i naturlig forlængelse af den eksisterende, klassiske bygningsstruktur, så multisalen indskriver sig i gårdens lange historie og formål som optagelseshjem i dag.

- Samtidig med at have dyb respekt for stedets historie har vi ønsket at signalere, at her sker noget særligt. På afstand vil multisalen derfor indskrive sig som en naturlig del af den eksisterende bygningsstruktur, mens den tæt på vil åbne sig som et alsidigt og transparent rum i tæt kontakt med omgivelserne, fortæller Mikkel Seier Christoffersen, der er leder for renovering og transformation hos AART.

Bidragsyder går foran
Med proces- og konceptforløbet har AART skabt et fleksibelt oplæg, der kan skaleres alt efter, hvor mange penge det bliver muligt at skaffe til udviklingen af multisalen. Møltrup Optagelseshjem er derfor i dialog med en lang række fonde og har allerede fået en bevilling på tre millioner kroner fra Herning Kommune.

- Det handler ikke bare om de tre millioner, men også om, at der er en bidragsyder, der går foran. For det kan være svært at finde den første bidragsyder, men når den første er i hus, så begynder det ofte at glide, og det er også det, vi arbejder ud fra nu, fortæller forstander på Møltrup Optagelseshjem, Ebbe Larsen.

Med den kommunale bevilling er deadline sat til d. 1. januar 2020 for projekteringen af multisalen. Bevillingen er afsat under forudsætning af, at Møltrup Optagelseshjem opnår tilstrækkelig ekstern finansiering.

-kj

Læs mere om Byggeri

12/11 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • BMI Danmark

  BMI Danmark

  (Icopal & Monier) - Se vores brohurer om tagløsninger
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • Zarges

  Zarges

  Godt arbejdsmiljø valg
 • Riwal

  Riwal

  Vi hjælper dig sikkert i højden!
 • Kilian Water

  Kilian Water

  Det beplantede filter – naturlig spildevandsrensning
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • Ajos

  Ajos

  Kraner, hejs, skure, pavilloner, strøm, lys, varme og byggepladsindretning
 • Greditec

  Greditec

  Murtec Bistal 30R Dista - Murværksarmering
 • NTI

  NTI

  Vi gør dig bedre!
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • OX-ON

  OX-ON

  Designed to protect
 • Scandi Supply

  Scandi Supply

  Brandsikring A - Z
 • Lyngsøe

  Lyngsøe

  Alt i overdækning. Dansk design.
 • Zarges

  Zarges

  Stiger og stilladser i aluminium
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Garant

  Garant

  Specialist i tekniske produkter
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • Dansk Boligbyg

  Dansk Boligbyg

  Det giver pote at leve værdierne
 • Greditec

  Greditec

  Murflex - ventiler i rustfrit stål