Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Nedbrydere og miljøaktører i fælles forening

Dansk Byggeri er blevet en ”forening” mindre, men har fået en ny stærk stemme indenfor nedrivning og miljøsanering ved navn Nedrivnings- og Miljøsaneringssektionen

Del artiklen på

Dansk Asbestforening og Nedbrydningssektionen i Dansk Byggeri har besluttet sig for af slutte sig sammen i en ny forening, som både dækker nedrivning og miljøsanering.

Den nye forening kommer til at hedde Nedrivnings- og Miljøsaneringssektionen og kommer til at omfatte en bred vifte af virksomheder med specialer og kompetencer indenfor dette voksende hjørne af bygge- og anlægsbranchen.

- Vi har i mange år været to foreninger med det samme dna. Fokus er i dag på miljøfarlige stoffer, selektiv nedrivning og genbrug og genanvendelse af byggeaffald. Det ligger dybt i vores forretningsforståelse - uanset om det handler om asbest eller nedrivning, siger nu forhenværende formand for Nedbrydningssektionen og nyt medlem af bestyrelsen i Nedrivnings- og Miljøsaneringssektionen, Thomas Kingo Karlsen. Han er ikke i tvivl om, at de to gamle foreninger kommer til at stå stærkere sammen, i stedet for at markere os hver især på den samme dagsorden.

Kontrolordning holder stadig
Brancheforeningen Dansk Asbestforening blev stiftet af dansk asbestsaneringsfirmaer i 1994, men har udvidet deres interesseområde til også at omfatte PCB, bly og andre farlige stoffer i byggeriet.

Nedbrydningssektionen går derimod tilbage til Entreprenørforenings dage, hvor en gruppe virksomheder i 1983 dannede en sektionen af nedbrydere. Sektionen fik i 1996 landet aftalen om den legendariske NMK96 – Nedbrydningsbranchens MiljøKontrolordning, som har været holdt i hævd lige siden.

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at NMK96 har betydet enormt for Nedbrydningsbranchen, men også for den lovmedholdelige overholdelse af miljølovgivningen, som er nødvendig, hvis man skal være en professionel nedrivningsvirksomhed i år 2016. Vi er derfor glade for at bære denne aftale videre i den nye forening, siger nu forhenværende formand for Dansk Asbestforening og nyt medlem af Nedrivnings- og Miljøsaneringssektionens bestyrelse, Jens Jensen.

Jens Jensen peger samtidig på, at den nye sektion også vil tage asbest-, PCB- og bly- vejledningerne med fra Asbestforeningen.

Bestyrelsen
Bestyrelsen består af Thomas Kingo, Kingo Karlsen A/S, Mads Søndergaard, Søndergaard Nedrivning A/S, Søren Tscherning, Tschering A/S, Jens Jensen, J. Jensen A/S, Kenneth Olesen, P. Olesen og Sønner A/S, Nicolai Ploug, Allan Ploug A/S. Bestyrelsen har endnu ikke konstitueret sig.

-cmn

Læs mere om Byggeri

11/3 2016
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder