Aktuelle nyheder - Byggeri

Næstved-Rønnede glemt - men ikke gemtTidligere transportminister Magnus Heunicke (S) (Foto: Steen Brogaard)

Næstved-Rønnede glemt - men ikke gemt

I et svar til Magnus Heunicke (S) bekræfter transport-, bygnings- og boligministeren, at forliget om motorvej fra Næstved til Rønnede står fast

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Ifølge tidligere transportminister Magnus Heunicke fra Socaldemokratiet har udtalelser fra den nuværende transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen om syv konkrete vejprojekter givet anledning til stor bekymring hos erhvervsliv, indbyggere og politikere på Sjælland, fordi hverken Rute 54 mellem Næstved og Rønnede eller Den sjællandske tværmotorvej er at finde på investeringslisten.

Magnus Heunicke har derfor bedt ministeren redegøre for udtalelserne – ikke mindst om ministeren agter at leve op til forliget om anlæg af motorvej på Rute 54 Næstved-Rønnede.
Ole Birk Olesen oplyser i sit svar, at han i et interview med Jyllands-Posten har givet eksempler på ’nogle vigtige vejinvesteringer’:

- De nævnte eksempler er hverken prioriteret eller udtryk for en udtømmende liste. Som det fremgår af VVM-undersøgelsen af Rute 54, Næstved-Rønnede, er den interne rente for etablering af en motorvej på strækningen i den valgte linjeføring 3,9 procent, oplyser ministeren blandt andet.

Ikke råderum til projektet
Han understreger, at regeringen ’naturligvis står bag aftalen om 1. etape af en motorvej til Næstved og Rønnede, ligesom vi står bag alle de andre aftaler på vejområdet’:

- Der er desværre ikke i øjeblikket råderum til at igangsætte nye større infrastrukturprojekter. Derfor må det handle om, hvordan og hvornår vi kan finde et sådant råderum, før diskussionen kan handle om prioriteringen af sådanne midler. I den sammenhæng har Socialdemokratiet tilkendegivet, at de først vil prioritere at skaffe 15 milliarder kroner til den manglende finansiering af Togfondens projekter, før der afsættes midler til vejinfrastrukturen. Det må i praksis betyde, at nye vejinvesteringer ligger meget langt ude i fremtiden for Socialdemokratiet. Regeringen har fremlagt en 2025-plan, som kan skaffe 22 milliarder kroner ekstra til nye anlægsinvesteringer, herunder ikke mindst nye og bedre veje, lyder budskabet fra Ole Birk Olesen.

Frie midler til infrastruktur
Magnus Heunicke siger til BygTek, at ministerens melding i Jyllands-Posten kom bag på ham, fordi Næstved- Rønnede ikke blev nævnt:

- Det er både borgmestre og store virksomheder i området, der undrer sig over udmeldingen fra transportministeren. Nu kan jeg så forstå på ministeren, at der ikke er tale om et egentligt udspil fra ministeren, men kun tale om vejprojekter han lige kunne huske under interviewet. Der er 4½ milliarder kroner i frie midler til infrastruktur, og derfor bør partierne i den grønne forligskreds sætte sig sammen og beslutte, hvad pengene skal bruges til. Der bør laves en ny langtidssikret plan for den danske infrastruktur, siger Magnus Heunicke.

Gedestien
Den socialdemokratiske politiker erkender, at med de nuværende bevillinger til en Næstved-Rønnede motorvej, kan det ikke lade sig gøre at gennemføre projektet fuldt ud, men at behovet er stort:

- Det er ikke tilfældigt, at de lokale kalder den nuværende vej for ’gedestien’. Man holder i kø efter hinanden, og det er en kæmpe hæmsko for både virksomheder og pendlere. Eksempelvis sender Ardagh Glas dagligt hvert tredje minut en lastbil ud på vejen, hvor mange af dem skal til Royal Unibrew i Faxe, siger Magnus Heunike.

Han peger på, at Næstved-Rønnede kun er første etape af en sjællandsk tværforbindelse fra Kalundborg over Slagelse til Næstved:

- Den vil få enorm betydning for udviklingen af det vestsjællandske erhvervsliv. I dag går alle vejene ind mod København, hvor man sidder i kø efter hinanden, slutter den tidlige socialdemokratiske transportminister.

Læs mere om Byggeri

1/9 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.