Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Nu kan du selv lave ansættelseskontrakter

Nu kan du selv lave ansættelseskontrakter

SPONSORERET INDHOLD: Undgå konflikter og misforståelser ved at lave en fyldestgørende ansættelseskontrakt - forud for medarbejderens tiltrædelse, vel og mærke. Læs med og find ud af, hvordan du sikrer dig selv og din nye medarbejder

Del artiklen på

Har du oplevet det her med en medarbejder?

Ofte når en ny medarbejder tiltræder på arbejdspladsen, er han eller hun på god fod med chefen og begge parter ser frem til at skulle arbejde sammen. På det her stadie er der overraskende mange der enten ikke har fået afklaret de præcise detaljer omkring ansættelsen, eller også er der alene lavet en mundtlig aftale. Og gæt hvordan det går med mundtlige aftaler… De bliver glemt, misforstået eller fortolket på forskellige måder. Og så har man balladen.

Klare retningslinjer sikrer et godt arbejdsmiljø, og det bidrager en juridisk gyldig ansættelseskontrakt i høj grad med. Som arbejdsgiver skal du desuden være opmærksom på, at medarbejderen har krav på at få en ansættelseskontrakt senest en måned efter medarbejderens tiltræden - ellers risikerer du at skulle betale godtgørelse til medarbejderen i erstatning.

Læs mere om ansættelseskontrakter her 

Hvornår skal jeg bruge en ansættelseskontrakt?

I alle ansættelsesforhold, hvor medarbejderen arbejder mere end otte timer om ugen eller er ansat i over en måned, har medarbejderen krav på en ansættelseskontrakt. Det er vigtigt, at vilkårene for ansættelsen er eksplicit beskrevet i kontrakten, og ikke blot i personalehåndbogen eksempelvis.

Som arbejdsgiver bør du altid være opmærksom på, om en medarbejder er omfattet af en overenskomst - det kan nemlig have indflydelse på vedkommendes ansættelsesforhold og derfor på, om en ansættelseskontrakt er gyldig.

Hvilken slags ansættelseskontrakt skal jeg bruge?

Du kan lave forskellige typer af ansættelseskontrakter til din nye medarbejder. Hvilken en du vælger afhænger af, hvorvidt medarbejderen skal være time- eller månedslønnet.

Hvad skal ansættelseskontrakten indeholde?

En gyldig ansættelseskontrakt indeholder blandt andet bestemmelser omkring tiltrædelse, arbejdstid og -sted, løn og opsigelsesvarsel. Som nævnt ovenfor, bør du som arbejdsgiver dog være særligt opmærksom på, hvorvidt medarbejderen er omfattet af en overenskomst og/eller Funktionærloven. Hvis medarbejderen udfører funktionærlignende arbejde, er han eller hun som udgangspunkt omfattet af Funktionærloven. Funktionærloven er en form for beskyttelsesaftale, og du kan derfor ikke aftale ringere vilkår med din nye medarbejder, selvom I begge skulle ønske det.

Ligesom med Funktionærloven, sætter overenskomsten også en grænse for, hvad der som minimum skal gælde for medarbejdere, og du kan derfor ikke skrive dig til eksempelvis lavere løn, end hvad der er bestemt i den pågældende overenskomst.

Læs mere om ansættelseskontrakter her

Læs mere om Byggeri

17/8 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder