Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Nu kan man se gennem beton med mobilen Brugen af augmented reality i byggeriet minimerer risici for fejl og fjerner på sigt behovet for papir på byggepladsen, vurderer Hussein El-Haddad fra Enemærke & Petersen.

Nu kan man se gennem beton med mobilen

Over 40.000 byggearbejdere verden over – heraf 15.000 i Danmark – kan nu se et miks af virkelighed og 3D-byggemodeller på Android-mobiltelefoner

Del artiklen på

Bygge-app'en Dalux har åbnet for augmented reality på alle mobiltelefoner, der bruger nyere versioner af Android. Det betyder, at de ca. 40.000 byggearbejdere, som allerede bruger Dalux til daglig i Norden, kan se et miks af virkelighed og 3D-modeller alt efter hvor de står, og hvad de kigger på, hvis de peger mobiltelefonen mod elementer i byggeriet på en byggeplads.

- Tidligere var det kun en enkelt helt speciel Android-telefon, der var gearet til at vise augmented reality. Nu er det tilgængeligt for en kæmpe arbejdsstyrke i byggeriet, og det er med til at demokratisere brugen af denne effektiviserende teknologi, siger Dalux-medstifter Bent Dalgaard.

Bent Dalgaard fortæller, at virksomheder verden over ringer til Dalux for at høre om deres banebrydende teknologi.

'Hvad er Augmented Reality (AR)?
Et udvidet syn på virkeligheden, hvor du gennem en skærm ser computergenerede billeder, lyd eller anden data oven på den faktiske virkelighed. (Kilde: udvidetvirkelighed.nu)'

Artiklen fortsætter under billedet...

Enemærke & Petersen: Kæmpestort potentiale
BIM-Specialist hos Enemærke & Petersen Hussein El-Haddad har afprøvet augmented reality på et boligbyggeri på A. C. Meyers Vænge på Teglholmen i København.

- Der er kæmpestort potentiale for især at mindske risici for fejl, og nogle år ude i fremtiden slipper vi måske helt for papirtegninger. F.eks. kan vi tjekke om alle rørgennemføringer er de rigtige steder, og om udsparinger generelt er der hvor de skal være i betonelementerne, når de kommer fra fabrikken, siger Hussein El-Haddad.

- Jo flere der har adgang til teknologien des bedre. Lige nu afprøver byggeledelsen det på A.C. Meyers Vænge, men vi har et ønske om at få det mere udbredt. På sigt vil vi f.eks. gerne have at alle håndværkerne også kommer til at bruge det, siger han.

Virksomheden bag AR-teknologien, Dalux, er gået fra 20 til 50 medarbejdere det seneste halvandet år, og har 40.000 brugere på byggepladser i 20 lande.

-los

Læs mere om Byggeri

25/6 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder