Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Nu skal jysk trafikmafia stækkesHans Andersen vil opprioritere den nordsjællandske infrastruktur ( Foto: Steen Brogaard)

Nu skal jysk trafikmafia stækkes

Der er ikke en eneste transportordfører fra Sjælland på Christiansborg. Jyderne har seks og fynboerne tre

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

’Den jyske mafia’ er et begreb på Christiansborg, fordi en række jyske trafikordførere gennem en årrække formåede at trække en meget stor – nogle vil nok sige uforholdsmæssig stor – del af investeringerne i infrastruktur til Jylland.

Det var politikere som Svend Heiselberg (V), Kaj Ikast (K) og Jens Risgaard-Knudsen (S). Sidstnævnte blev efter sin død afløst af Helge Mortensen og alle disse politikere vidste godt, hvad der trak stemmer i deres valgkredse.

Det var i øvrigt Jens Risgaard-Knudsen, der som ’betaling’ for, art Socialdemokratiet skulle stemme for en Storebæltsbro, forlangte to 4-sporede motorveje i Vendsyssel – af mange betegnet ’de nordjyske 4-sporede gedestier’, fordi man kunne køre flere kilometer uden at møde andre biler.

Jyder og fynboer
Men også siden trafikmafiaens afgang fra Folketinget er det lykkedes jyderne at sætte sig på de vigtigste ordførerposter, når det gælder transporten i Danmark. Endda i så høj grad, at der blandt de ni transportordførere i Folketinget ikke findes én eneste, der kommer fra vest for Storebælt.

Der er seks fra Jylland og tre fra Fyn.

De sjællandske politikere prioriterer simpelthen ikke infrastrukturen højt nok til at ville kæmpe for transportordførerposterne, når de fordeles.

Netværk i Nordsjælland
Men nu skal det være slut med denne skævvridning. Hans Andersen fra Venstre har taget initiativ til at samle både folketingsmedlemmer og borgmestre fra Nordsjælland i et netværk, hvor man står sammen om at prioritere indsatsen for bestemte trafikprojekter.

Hans Andersen siger til BygTek, at det først og fremmest gælder færdiggørelse af motorvejene til Hillerød og Frederikssund samt en forbedring af Kystbanen mellem København og Helsingør:

- Vi kæmper samlet for disse projekter og ikke for hver vores projekter i de enkelte kommuner. Vi har lært af de jyske erfaringer, hvor politikerne har været dygtige til at stå sammen om at skabe et pres for at få bevilliget penge til veje. Nu skal vi gøre det samme. Nu er turen kommet til Nordsjælland, siger Hans Andersen til BygTek.

Samme sang i 29 år
BygTeks Christiansborgjournalist har hørt den samme sang i de snart 29 år, han har været på ’Borgen’, men lige lidt er der sket, fordi de sjællandske politikere ikke kan finde ud af at stå sammen. Men det skal nu være slut:

- Det er nyt, at vi nu står sammen i Nordsjælland. Det har vi historisk set været ringe til, og transportordførerne har givet udtryk form, at de to motorvejsstrækninger er prioriteret. Der er to hensyn at tage, når der investeres i infrastruktur. Dels presset på det eksisterende vejnet og dels mulighederne for at skabe regional udvikling og vækst. Det sidste har indtil nu vejet meget tungt, men nu er turen kommet til at lade trængslen veje tungere, slutter Hans Andersen.
 

Læs mere om Byggeri

15/8 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder