Aktuelle nyheder - Byggeri

Ny bestyrelsesformand og direktør indfører cirkulær forretningsmodel Jens Moberg har siden januar været bestyrelsesformand i Adapteo.

Ny bestyrelsesformand og direktør indfører cirkulær forretningsmodel

Den danske erhvervsmand Jens Moberg tiltrådte tidligere i år som bestyrelsesformand for Adapteo. Med ansættelsen af en ny ad. dir. samt et øget fokus på bæredygtighed og digitalisering har han nu sat kursen for leverandøren af fleksible bygningers fremtid

Del artiklen på

Hos Adapteo, der er førende udbyder af fleksible bygninger i Nordeuropa, skal en ny ledelse sætte retningen for virksomhedens vækstrejse. Udover at den danske erhvervsmand Jens Moberg har indtaget rollen som formand for bestyrelsen, har han ansat Johanna Persson som administrerende direktør.

Den nyligt tiltrådte bestyrelsesformand fremhæver bæredygtighed og digitale løsninger som hjørnestenene i strategien, der skal give Adapteo yderligere luft under vingerne. Dertil understreger han vigtigheden af at tilbyde fleksibilitet i en tid, der er påvirket af både krig og energikrise.

- Med den verdenssituation vi befinder os i, er der hos virksomhederne og i byggeriet et øget behov for fleksibilitet, og effektivitet er afgørende. Her kan Adapteo hjælpe med at løse såvel midlertidige som langvarige behov, siger Jens Moberg.

Potentiale i cirkulær forretningsmodel
Omstilling i branchen er ikke til at komme uden om, tilføjer bestyrelsesformanden:

- Vi skal gentænke, hvordan vi bygger, og hvordan vi forbruger. Og der skal findes løsninger, der bruger færre ressourcer og sikrer energineutrale bygninger. For Adapteo er der stort potentiale i at bidrage til, at branchen fortsat bevæger sig i en bæredygtig retning.

Han suppleres af administrerende direktør, Johanna Persson, der også har et bud på, hvordan Adapteo kan indtage en stærkere og mere bæredygtig position.

- Som virksomhed har vi takket være vores cirkulære forretningsmodel en god base at bygge videre på. Der er et stort potentiale, hvis vi arbejder strategisk med at fortælle omverdenen om de værdier, vi bringer til markedet.

Skal bruge fremfor at forbruge
Også Jens Moberg omtaler cirkulær økonomi som kernen for Adapteos forretning.

- Recirkulation er unikt for modulbranchen. Adapteos fleksible pavillonløsninger kan på mange måder sammenlignes med en delebil, som man bruger efter behov fremfor at eje. Deleøkonomi eller rettere cirkulær økonomi er et nøgleord for vores løsninger, der kan bruges igen og igen, siger han.

Udover at satse på bæredygtige materialer handler det om at sørge for, at bygningerne forbruger mindst muligt energi, når de er i brug. Her spiller digitalisering ifølge Jens Moberg en vigtig rolle. Han vil derfor satse yderligere på digitale løsninger som f.eks. sensorer og app’s, der skal sikre en optimering rent energimæssigt i brugen af bygningerne.

- Vi er nødt til at tænke energieffektivitet på en anden måde end tidligere. Digitalisering tillader os at skabe nogle værktøjer, der hjælper os i hverdagen og begrænser energiforbruget. Dette uden at gå på kompromis med komfortniveauet, siger Jens Moberg og tilføjer:

- Der er behov for, at vi som samfund flytter os selv fra forbrug til brug. Vi er i gang med at forbruge verden, men bør i stedet indrette os, så vi kun bruger.

-dc

Læs mere om Byggeri

1/12 2022