Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Ny bliver det lettere at anmelde arbejdsulykkerDet nye system til anmeldelse af arbejdsulykker er designet med fokus på brugervenlighed og kan tilpasses den enkelte virksomheds behov

Ny bliver det lettere at anmelde arbejdsulykker

I lørdags åbnede et nyt elektronisk anmeldelsessystem, der gør det lettere for virksomhederne at anmelde en sag, hvis medarbejderne kommer ud for en arbejdsulykke

Del artiklen på

Det bliver nu lettere for virksomhederne at anmelde en sag, hvis deres ansatte kommer ud for en arbejdsulykke. Lørdag den 17. juni lanceres et nyt anmeldesystem (EASY), der er mere brugervenligt og stabilt end det nuværende.

Det nye system, som er udviklet af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, Arbejdstilsynet og ATP, skal blandt andet bidrage til, at flere arbejdsulykker bliver anmeldt korrekt. Samtidig skal virksomhederne bruge færre ressourcer på at anmelde.

- Jeg er meget tilfreds med, at det nu bliver lettere og mere overskueligt at anmelde en arbejdsulykke. For det er helt afgørende, at vi har et system, der understøtter, at virksomhederne anmelder arbejdsulykkerne korrekt. Ellers kan det i sidste ende betyde, at der er tilskadekomne, der ikke får den erstatning, de er berettiget til, og det skal vi gøre alt for at undgå, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Kun halvdelen bliver anmeldt
Og ifølge Troels Lund Poulsen er der behov for det nye system:

- Vi ved, at mange virksomheder i dag ikke anmelder deres arbejdsulykker. Faktisk bliver knap halvdelen af alle arbejdsulykker ikke anmeldt til Arbejdstilsynet – og det er et problem. Jeg forventer, at det nye system vil bidrage til at bringe omfanget af underanmeldelser ned. Det sker ikke ved et fingerknips, men det er et vigtigt skridt i den rigtige retning. Samtidig er vi ved at nedsætte det ekspertudvalg, som skal gentænke hele arbejdsmiljøindsatsen og bidrage til, at vi helt generelt får forebygget ulykker på danske arbejdspladser.

Det nye EASY-system hjælper virksomhederne med at anmelde arbejdsulykkerne korrekt til myndighederne og forsikringsselskaberne. Det er designet med fokus på brugervenlighed og kan tilpasses den enkelte virksomheds behov. Samtidig er det nye system knyttet op på virk.dk og bygger på mere tidssvarende teknologi.

-jhn


Læs mere om Byggeri

19/6 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder