Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Ny BoligJobordning har endnu større effekt på sort arbejdeChefkonsulent Kristian Bech fra SMVdanmark er godt tilfreds med resultaterne af den nye BoligJobordning

Ny BoligJobordning har endnu større effekt på sort arbejde

BoligJobordningen er blevet permanent, dog med visse begrænsninger i form af, hvilke former for arbejde der kan bruges under ordningen.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Og nu viser en undersøgelse blandt byggevirksomheder i SMVdanmarks konjunkturpanel – det tidligere Håndværksrådet – at det permanente skattefradrag på service- og håndværksydelser ifølge virksomhederne har levet op til sit formål og reduceret mængden af sort arbejde.

Chefkonsulent Kristian Bech fra SMVdanmark understreger, at skal man opnå fuld effekt af et in initiativ som BoligJobordningen, er det vigtigt at sikre virksomhederne arbejdsro, så de kan planlægge deres opgaver og dermed se, om de har mulighed for at tage nye lærlinge og ansætte flere folk.

Veldokumenteret effekt
- De skiftende politiske signaler har givet usikkerhed hos de godt 6500 byggevirksomheder i SMVdanmark, hvoraf mange især arbejder for privatkunder. Derfor er det ikke uventet, at den permanentgørelse af BoligJobordningen faktisk har positiv effekt for både SMV’ernes jobskabelse og uddannelsen af nye faglærte, siger Kristian Bech.

Han henviser i øvrigt til, at cirka en femtedel af de adspurgte virksomheder mener, at permanentgørelsen af BoligJobordningen, har medført et fald i sort arbejde.

- Det var i forvejen veldokumenteret, at BoligJobordningen har en positiv effekt på det sorte arbejde. Det dokumenterer Skatteministeriets egne tal, men nu viser det sig, at en permanentgørelse forstærker den tendens. Samtidig planlægger virksomhederne at ansætte både flere faglærte medarbejdere og lærlinge. Det er jo især de små - og mellemstore virksomheder, der udfører opgaver for ’hr. og fru Jensen’ under BoligJobordningen, siger Kristian Bech til BygTek.

Endnu større effekt
Han peger på, at BoligJobordningen fra nytår har været lidt mindre fokuseret på klima- og energispareopgaver:

- SMVdanmark ser gerne en endnu bredere ordning, så der ikke er så store begrænsninger på hvilke typer opgaver, hvad man kan få udført under ordningen. Desuden så vi gerne en ordning med højere fradrag, ligesom man kender det fra Sverige, hvor man kan se en endnu større effekt på at flytte sort arbejde til hvidt, siger Kristian Bech

Fakta
Hovedpointer fra undersøgelsen
• 27 pct. har ansat eller planlægger at ansætte flere lærlinge.
• 29 pct. har ansat eller planlægger at ansætte flere medarbejdere.
• 21 pct. mener, at permanentgørelsen af BoligJobordningen, har bevirket et fald i sort arbejde.

Læs mere om Byggeri

4/7 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder