Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Ny Bosch-teknologi gør håndværkerens arbejdsdag lettere

Ny Bosch-teknologi gør håndværkerens arbejdsdag lettere

Bedre batteriteknologi og intelligente trådløse løsninger skal sammen med nye værktøjer gøre håndværkernes dag lettere og ledningsfri - samtidig kan flere nye værktøjer kontrolleres via smartphone og tablet.

Del artiklen på

Der er fokus på samspillet mellem håndværker og værktøj, når værktøjsproducenten Bosch udvikler værktøj til professionelle. Det stod klart efter et pressearrangement, hvor der var fokus på ny batteriteknologi og brugervenlige værktøjer på byggepladsen.

Bosch præsenterede en række nye værktøjer, der udnytter den nyeste teknologi til at forbedre håndværkerens arbejdsforhold og sikkerhed samt reducere spildtid. Der var desuden fokus på, hvordan håndværkere nu kan kontrollere og kommunikere trådløst med værktøj via smartphone og tablet.

Nyt fuldt kompatibelt batteri
I 2003 lancerede Bosch en række effektive letvægtsværktøjer, herunder verdens første Lithium-ion-batteridrevne værktøj, IXO. Siden da har batteri- og ladeteknologi gennemgået en større udvikling, og i dag er trådløse værktøjer ofte lige så effektive som ledningsdrevne, ligesom flere end 50 pct. af alle værktøjer er batteridrevne.

Seneste skud på stammen inden for batteriteknologi er GBA 18V 6.3Ah EneRacer, hvis celler leverer hele 80 ampere i modsætning til 44 ampere i traditionelle battericeller. Batteriet er desuden fuldt kompatibelt med alle værktøjer i 18V-serien.

Bajonetsav med pendul og borehammer med KickBack
Fælles for de nye intelligente akku-værktøjer er, at de gør håndværkerens dag lettere. Herunder følger nogle af de værktøjer, der blev præsenteret til pressearrangementet:

Akku-bajonetsaven GSA 18V-32 kommer med børsteløs motor og pendul som den eneste 18V-sav på markedet. Pendulet skærer hurtigt og præcist gennem materialet. Med bajonetsaven arbejder håndværkeren ofte i vanskelige positioner, og det nye design giver nemmere adgang til triggeren. Desuden mindsker det nye design vibrationer.

Kombinationen af borehammeren GBH 18-26 og støvudsugningssystemet GDE 18 V forbedrer ikke alene sikkerheden pga. mindre støv. Den forlænger også både værktøjets og borets levetid. Støvsugersystemet kommer med HEPA-filter, som reducerer udledningen. Borehammeren kommer med Vibration Control, som reducerer vibrationer, og KickBack, som automatisk frakobler værktøjet ved blokering af boret.

Akku-støvsugeren GAS 18V-10 er én af de kraftigste på 18V-markedet med en volumenstrøm på 24 liter i sek. og et tryk på 90 mbar, som fastholdes over længere tid ved hjælp af cirkulerende luftteknologi. Det hårdføre og alsidige værktøj kommer med batteriindikator og kan nemt tilsluttes Bosch-værktøj med Click & Clean-system eller værktøj fra andre producenter via en adapter.

Nye måleværktøjer
Bosch har med sin nye generation af måleværktøjer fokus på generel brugervenlighed. Det ses tydeligt på de nye måleværktøjer, der kan kontrolleres via en enkelt knap. De fleste værktøjer kan endvidere forbindes til smartphone og tablet.

Et andet produkt, der ligeledes gør håndværkerens hverdag lettere, er laserafstandsmåleren GLM 50 C og den tilhørende app, Measuring Master. Appen gør det let at holde styr på opmålinger via funktionen Quick Sketch hvorfra værdier, tegninger og opmålinger kan eksporteres via PDF og e-mail.

Forbedrede kombilasere
Det nye udvalg af kombilasere har markant kraftigere laserstråler. Kombilaseren GCL 2-50 CG har grønt laserlys, der ses fire gange tydeligere med det blotte øje end rødt laserlys. Det er en fordel i kraftigt sollys på byggepladsen, og man kan justere lysstyrke og følge batteristatus via smartphone og tablet. Nyt intelligent tilbehør er bl.a. multifunktionsholderne RM2 og RM3 samt lasermodtageren LR7, der alle kan bruges sammen med GCL 2-50 C og GCL 2-50 CG.

I 2010 introducerede Bosch 360 graders linje-lasere på markedet. Senere på året lancerer Bosch kombilaserne GLL 3-80 C og GLL 3-80 CG, der kommer med kalibreringsfunktion og derfor kan fortælle håndværkeren, om der er behov for kalibrering, hvis værktøjet f.eks. ikke har været opbevaret korrekt.

-mir

Læs mere om Byggeri

16/6 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder