Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Ny mobil-ordning for erhvervsaffald i ØstjyllandDet skal være lettere for håndværkere at komme på genbrugspladsen som for eksempel her på Holmskovvej.

Ny mobil-ordning for erhvervsaffald i Østjylland

Til efteråret drøfter byråd og affaldsselskaber i Østjylland et forslag, som åbner op for, at virksomheder via mobilen kan købe sig adgang til en række genbrugspladser i nærheden af de byggepladser, de arbejder på

Når et håndværkerteam efter endt arbejdsdag på en byggeplads vender varevognen hjemad, er det ofte med en trailer fuld af byggeaffald. En masse bøvl, dyrt i transportomkostninger og ikke specielt miljøvenligt.

- I dag er der krav om fast abonnement på mange genbrugspladser. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, da håndværkere typisk har opgaver i flere kommuner ad gangen og af kortere varighed end abonnementet rækker. Derfor nøjes byggevirksomhederne ofte med et enkelt abonnement på genbrugspladsen i egen hjemkommune. Det betyder, at affaldet skal med hjem, når byggepladsen ligger uden for kommunegrænsen, fortæller Claus Mulvad Madsen, indehaver af tømrerfirmaet Poul Nielsen A/S i Randers og medlem af regionalbestyrelsen i Dansk Byggeri.

Få adgang med mobilen
Business Region Aarhus har i samarbejde med Dansk Byggeri udarbejdet et forslag til en ny model for aflevering af erhvervsaffald, der vil gøre det lettere for virksomhederne.
I løbet af efteråret drøfter byråd og affaldsselskaber i Østjylland forslaget til ordningen, som åbner op for, at virksomheder via mobilen kan købe sig adgang til en række genbrugspladser i nærheden af de byggepladser, de arbejder på. Forslaget imødekommer også erhvervslivets ønske om adgang i tidsrummet kl. 7-18, da ordningen medfører at virksomhederne vil få adgang til en lang række genbrugspladser spredt over hele business regionen i dette tidsrum.

- Jeg føler mig overbevist om, at ordningen bliver godt modtaget, idet vi tager fat på et konkret ønske fra erhvervslivet. Nu skal de enkelte affaldsoperatører godkende forslaget, og vi håber, at den nye model kan indføres i starten af 2018, så håndværkerne kan arbejde mere effektivt og miljørigtigt, siger Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune og medlem af den politiske styregruppe i Business Region Aarhus.

Taksten for aflevering af erhvervsaffald fastsættes af hver enkelt affaldsoperatør, og kan derfor variere fra kommune til kommune.

-jhn

Om Business Region Aarhus
Business Region Aarhus er det største danske vækstcenter uden for hovedstadsområdet, og arbejder for bedre rammebetingelser for virksomheder. Business Region Aarhus består af de 12 østjyske kommuner: Hedensted, Odder, Silkeborg, Viborg, Randers, Norddjurs, Syddjurs, Horsens, Favrskov, Skanderborg, Samsø og Aarhus.Læs mere om Byggeri

17/8 2017
AfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring pladerBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsafsætningBygningsrenoveringCarportanlægCykeloverdækningFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerGrøn energiHurtig porteIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKalkudfældnings fjernerKranerLamellerLandinspektørLejderLimtræLofterMalingMaskinstyringMultistigerOmbygningPanelerPerforerede panelerPortautomatikPorteRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSaxliftSkruefundamenterSkure og modulerSokkelrenderSpieringskranSportsløsningerStålåseStålprofilerStigerStilladserStukSyre erstatningSøjlerTapetTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonTræbroerUni rensVarmepumperVægbeklædningVæggeVægsaveVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder