Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Nye DGNB-konsulenter står klar til at hjælpeGyproc udvikler innovative produkter med minimal indvirkning på miljøet, og tilbyder desuden relevant rådgivning og vejledning – også om DGNB.

Nye DGNB-konsulenter står klar til at hjælpe

Gyprocs to nyuddannede DGNB-konsulenter kan sparre med bygherre, rådgiver og udførende ift. optimering af lette konstruktioner med fokus på bl.a. bæredygtighed

Del artiklen på

Det er Henning Lyng og Søren Rasmussen, der netop har gennemført DGNB-konsulentuddannelsen i nye bygninger, så de er klar til at møde fremtidens krav og vejlede bygherre, rådgiver og de udførende ift. optimering af lette konstruktioner med fokus på bæredygtighed og eventuelle certificeringskrav og ønsker.

DGNB er et frivilligt certificeringssystem til vurdering af bygningers bæredygtighed. Bygningen vurderes på fem kvaliteter med underliggende kriterier og underkriterier. Derudover indeholder DGNB en sjette kvalitet, der omhandler det område bygningen opføres i.

Alle kriterier vurderes og tildeles point. Alt efter opnået point, kan bygningen opnå en sølv-, guld-, platin- eller diamant-certificering.

Dokumenterer miljøpåvirkninger
Individuelle produkter kan ikke DGNB-certificeres, men de kan bidrage til at en bygning opnår point i forskellige kriterier. Derfor er det også vigtigt Gyprocs konsulenter kan rådgive kunderne om, hvordan virksomhedens produkter kan bidrage, så byggeriet kan opnå en DGNB-certificering.

Henning Lyng (tv.) yder DGNB-rådgivning i Jylland, mens Søren Rasmussen tager sig af Fyn og Sjælland.

På produktniveau tager bæredygtigt byggeri først og fremmest udgangspunkt i miljøvaredeklarationer, også kaldet EPD’er (Environmental Product Declarations). Som nogle af de første begyndte Gyproc i 1999 at dokumentere miljøpåvirkningerne for virksomhedens gipsprodukter, og i dag har Gyproc EPD’er på stort set alle produkter.

En EPD dokumenterer et byggemateriale eller et produkts miljømæssige egenskaber, og kan benyttes som produktspecifik materialedokumentation i forbindelse med DGNB-projekter. DGNB-certificeringen benytter EPD’ernes livscykluasanalyser, og gør det muligt at beregne bygningens samlede miljøbelastning.

-los
Læs mere om Byggeri

17/10 2017
AffugtningAfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring pladerBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsrenoveringCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKalkudfældnings fjernerLamellerLejderLimtræLofterMalingMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPerforerede panelerPortautomatikPorteRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSaxliftSkure og modulerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukSyre erstatningTapetTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUni rensVarmepumperVægbeklædningVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder